image

Radboud start universitaire opleiding Cybersecurity

donderdag 7 februari 2013, 14:44 door Redactie, 4 reacties

De Radboud Universiteit Nijmegen begint in september 2013 met de eerste universitaire bacheloropleiding cybersecurity van Nederland. Tijdens de opleiding komen verschillende basistechnieken aan bod, zoals cryptografie, websecurity, netwerksecurity en privacybescherming. Daarnaast wordt studenten geleerd hoe ze als een aanvaller kunnen denken door zelf kwetsbaarheden op te zoeken.

Ook passeren onderwerpen als ethiek en social engineering de revue. "Bij cyber security word je opgeleid tot een bekwame beveiliger van informatiestromen. Aan jou de taak om software zo veilig te maken dat criminele hackers met geen enkele mogelijkheid jouw systeem kunnen kraken", aldus de opleiding.

Op universitair niveau waren er tot nu toe twee opleidingen die zich op masterniveau met cybersecurity bezighouden. De eenjarige master System and Network Engineering aan de Universiteit van Amsterdam en het Kerckhoffs Institute, een tweejarig masterprogramma, dat bij de Radboud Universiteit Nijmegen, Technische Universiteit Eindhoven en Universiteit Twente is te volgen.

Reacties (4)
07-02-2013, 14:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-02-2013, 14:55 door Kisinaoe
"om software zo veilig te maken dat criminele hackers met geen enkele mogelijkheid jouw systeem kunnen kraken"

Het onmogelijke is mogelijk!?

Niks is water proof of 100% veilig.
07-02-2013, 15:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-02-2013, 08:26 door Anoniem
Helaas zijn twee studies tegelijk of achter elkaar niet meer te betalen, anders had ik dit graag naast mijn huidige studie willen doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.