image

Google-topman: alles moet worden versleuteld

woensdag 27 augustus 2014, 16:22 door Redactie, 12 reacties

Alles op internet zou moeten worden versleuteld, aangezien encryptie de sleutel tot cybersecurity is. Dat liet Google-topman Eric Schmidt vorige week tijdens een bijeenkomst op de Universiteit van Stanford weten. Volgens Schmidt maakte niemand zich in de begindagen van de computer zorgen over afluisteren.

Dat is door allerlei onthullingen echter veranderd. Uiteindelijk zal het waarschijnlijk technologie zijn, en niet wetgeving, dat privacy zal herstellen, ging de Google-topman verder. "Alles zal helemaal versleuteld moeten zijn", merkte hij op. Google heeft inmiddels een plug-in ontwikkeld waardoor Gmail-gebruikers straks over end-to-end encryptie beschikken, zodat alleen afzender en ontvanger de inhoud van e-mailberichten kunnen lezen.

Tijdens de bijeenkomst op de universiteit stelde Schmidt verder dat stemherkenning, tekstherkenning, gezichtsherkenning door camera's en computers erg goed is geworden, maar ook een privacydreiging vormt. Vp;gems de Google-topman zou het overal plaatsen van camera's misdaad drastisch laten afnemen, maar gaat dit ten koste van de privacy.

Reacties (12)
27-08-2014, 16:28 door Anoniem
En Google kan er dan ook niet meer bij?
27-08-2014, 16:55 door Anoniem
Inclusief Google Drive?

Je weet wel de gratis handige parkeerdrive waar vele bedrijven dagelijks hele delen van hun administratieve activiteiten en klanten databases delen met Google en haar verbeterservices.
27-08-2014, 18:02 door Anoniem
Vind de man nog steeds raar. Jaren geleden is hij zelf begonnen met al die privacy inbreukmakende systemen. Nu ie zijn geld binnen heeft, ga ie erop afgeven. Is toch wel heel erg dubbel.

Ik wacht nog totdat Bill Gates gaat zeggen dat Windows toch niet zo goed is, en beter een ander OS kunt gebruiken...

TheYOSH
27-08-2014, 19:16 door Anoniem
Het was ook diezelfde topman dat zo kleinerend deed over het belang van onze privacy, in zijn eigen woorden: "privacy is enkel voor mensen die weten dat ze iets fout gedaan hebben". Zijn sudden change of mentality verbaast mij dan ook wel. Hij was ook wel snel om zijn privégegevens van het internet te halen toen een nieuwswebsite deze online had gezet, omdat hij het "toch niet zo belangrijk vond".
27-08-2014, 20:10 door Anoniem
Door Anoniem: Vind de man nog steeds raar. Jaren geleden is hij zelf begonnen met al die privacy inbreukmakende systemen. Nu ie zijn geld binnen heeft, ga ie erop afgeven. Is toch wel heel erg dubbel.

Ik wacht nog totdat Bill Gates gaat zeggen dat Windows toch niet zo goed is, en beter een ander OS kunt gebruiken...

TheYOSH
Door Anoniem: Het was ook diezelfde topman dat zo kleinerend deed over het belang van onze privacy, in zijn eigen woorden: "privacy is enkel voor mensen die weten dat ze iets fout gedaan hebben". Zijn sudden change of mentality verbaast mij dan ook wel. Hij was ook wel snel om zijn privégegevens van het internet te halen toen een nieuwswebsite deze online had gezet, omdat hij het "toch niet zo belangrijk vond".
Vertrouw m niet, Als hij overal encryptie wil zal Google/NSA er toch een achterdeur voor hebben. Gebruik zelf sterke end-to-end encryptie waar geen derde partij de private key heeft en open-source zodat er geen achterdeurtjes verborgen kunnen worden.
27-08-2014, 22:07 door Anoniem
Ik wil wel even horen waarom'ie nu dit zegt, gezien hij eerder iets heel anders zei. Wat heeft'm van gedachten doen veranderen? Hoe ziet'ie het allemaal voor zich?

En hij zit op een positie om een hoop daden bij z'n woorden te voegen. Laat maar zien dan.
27-08-2014, 22:35 door Anoniem
Eindelijk ze gaan Google Glass afschaffen ... oh wacht....
28-08-2014, 08:46 door Anoniem
"waardoor Gmail-gebruikers straks over end-to-end encryptie beschikken, zodat alleen afzender en ontvanger de inhoud van e-mailberichten kunnen lezen."

End-to-end? Dat zou betekenen dat Google niet meer over de schouder mee kan kijken.
Onder het mom van bijvoorbeeld kinderporno opsporen gaat dat nooit gebeuren natuurlijk, althans, ik geloof er niets van.
Weet die Schmidt wel waar hij over praat? Of is het erger, en weet hij precies waar hij over praat?
28-08-2014, 09:17 door sjonniev
Door Anoniem: Inclusief Google Drive?

Je weet wel de gratis handige parkeerdrive waar vele bedrijven dagelijks hele delen van hun administratieve activiteiten en klanten databases delen met Google en haar verbeterservices.

Ja die ook! http://www.sophos.com/medialibrary/PDFs/factsheets/sophossafeguardencryptionforcloudstoragedsna.pdf
28-08-2014, 09:34 door potshot
hehe,vreemd hoor,een chinees bedrijf heeft een backdoor in een modem en dat is niet erg schijnbaar maar als google zegt dat alles versleutelt moet worden breekt hier de hel los..
28-08-2014, 10:26 door Anoniem
Door sjonniev:

Ja die ook! http://www.sophos.

Sophos, internet monitoring, UK.
Wikileaks, The Spyfiles - The Map
https://wikileaks.org/The-Spyfiles-The-Map.html
28-08-2014, 11:24 door Anoniem
Nee hoor, alles moet versleuteld om zodoende beter mogelijke bedreigingen van deze 'stapel security' / security by obscurity / meer bomen voor het bos model te kunnen indexeren.

Dat is de belangrijkste reden dat er meer versleuteld moet worden.

Als het ging over werkelijke privacy en veiligheid, waarom steekt google dan niet veel meer tijd in steganografie?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.