image

Microsoft verwijdert misleidende apps uit Windows Store

donderdag 28 augustus 2014, 10:36 door Redactie, 0 reacties

Om te voorkomen dat gebruikers in de Windows Store het slachtoffer van misleidende apps worden heeft Microsoft verschillende maatregelen aangekondigd en inmiddels meer dan 1500 apps verwijderd. Steeds meer gebruikers klaagden dat het lastig was om de gewenste apps te vinden.

Ook stonden er allerlei apps in de store met misleidende titels. Microsoft heeft daarop de certificeringseisen voor Windows Store apps aangepast, wat ervoor moet zorgen dat apps worden genoemd op een manier die het daadwerkelijke doel weergeeft. Concreet komt het erop neer dat de naam van de app de functionaliteit van de app moet weergeven.

Verder moeten apps over een onderscheidend icoon beschikken, zodat ze niet met andere apps zijn te verwarren en moeten de apps in de juiste categorie worden geplaatst aan de hand van de hun functie en doel. De nieuwe richtlijnen gaan gelden voor alle nieuwe apps en updates voor bestaande apps in zowel de Windows als Windows Phone Store.

Controle

Verder is Microsoft begonnen met een controle van de apps in de Windows Store om te zien welke titels niet aan de nieuwe eisen voldoen. De meeste ontwikkelaars waarvan inmiddels is vastgesteld dat de apps niet aan de eisen voldoen zouden volgens Microsoft geen kwaad in de zin hebben en hebben de noodzakelijke aanpassingen inmiddels doorgevoerd. Anderen zouden niet hebben gereageerd, waarop Microsoft inmiddels meer dan 1500 apps heeft verwijderd.

"De controle van de Store is nog steeds gaande en we beseffen dat we nog veel werk te doen hebben, maar we zijn ermee bezig. We zetten extra middelen in om het controleproces te versnellen en problematische apps eerder te identificeren. Geen enkele aanpak is perfect, dus moedigen we mensen aan om problemen die ze in de Windows Store tegenkomen te melden", zegt Todd Brix van Microsoft.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.