image

"Amerikanen bespreken NSA minder snel op Facebook"

donderdag 28 augustus 2014, 14:39 door Redactie, 4 reacties

Amerikanen zijn minder snel geneigd om de onthullingen van Edward Snowden over de NSA op Facebook of Twitter te bespreken dan dat ze dit 'face-to-face' met een ander persoon zouden doen. Dat stelt het Pew Research Internet Project aan de hand van onderzoek onder 1801 volwassen Amerikanen.

80% van de Amerikanen die aan het onderzoek deelnam gaf aan internetgebruiker te zijn. Van de groep internetgebruikers had 71% een Facebookprofiel, terwijl 18% op Twitter actief was. Uit het onderzoek kwam naar voren dat mensen minder snel geneigd waren om de onthullingen over de NSA op social media te bespreken dan in persoon. 86% is bereid tot een persoonlijk gesprek over de surveillanceprogramma's van de NSA, maar slechts 42% van de Facebook- en Twittergebruikers wil hier iets online over zeggen.

Verder kwam naar voren dat mensen eerder hun mening willen delen als ze denken dat het publiek het met ze eens is. Dit geldt zowel offline als online op social media zoals Facebook en Twitter. Niet alleen zijn social mediasites geen alternatieve plek voor discussie, social mediagebruikers waren ook minder snel geneigd om hun mening in een face-to-face omgeving te delen. Dit gold met name als ze dachten dat hun Facebookvrienden of Twittervolgers het niet met hun opvattingen eens waren.

Image

Reacties (4)
28-08-2014, 15:59 door Anoniem
Oja, waar zijn ze nu bang voor, de NSA bespioneerde toch alleen buitenlanders? [Sarcasm /off]
29-08-2014, 10:26 door johanw
Door Anoniem: Oja, waar zijn ze nu bang voor, de NSA bespioneerde toch alleen buitenlanders? [Sarcasm /off]
Voor binnenlandse spionage hebben ze de FBI, DEA, TSA, Homeland security, etc. etc.
29-08-2014, 15:55 door Eric-Jan H te D
Door johanw:
Door Anoniem: Oja, waar zijn ze nu bang voor, de NSA bespioneerde toch alleen buitenlanders? [Sarcasm /off]
Voor binnenlandse spionage hebben ze de FBI, DEA, TSA, Homeland security, etc. etc.

En de AIVD en MIVD. Die zijn niet gehouden aan Amerikaanse wetten. Net zo min als de NSA gehouden zijn aan de Nederlandse wetten.

En zo helpen de diensten elkaar een beetje. ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.