image

Aanval op JPMorgen bleef maandenlang onopgemerkt

vrijdag 29 augustus 2014, 14:07 door Redactie, 0 reacties

De aanvallers die toegang tot het netwerk van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase wisten te krijgen en daar gigabytes aan gevoelige gegevens buitmaakten, waaronder inloggegevens van klanten, wisten maandenlang onopgemerkt te blijven. Dat laten anonieme bronnen tegenover Bloomberg weten.

De bank kwam de aanval tijdens een routinecontrole op het spoor. Via een onbekend lek in de website hadden de aanvallers toegang tot het netwerk gekregen. Van juni tot halverwege augustus werden vervolgens gigabytes aan data gestolen, waaronder accountgegevens van klanten. Om de beveiliging van de bank niet te alarmeren werden de gegevens in kleine hoeveelheden verstuurd.

Bij het onderzoek naar de inbraak ontdekten de onderzoekers malware die speciaal was ontwikkeld om delen van het bedrijfsnetwerk van de bank te compromitteren en waarmee de aanvallers meer gegevens dan alleen wachtwoorden en rekeninginformatie van klanten konden verzamelen. Veel details blijven in het artikel van Bloomberg echter onduidelijk, zoals om wat voor soort lek het ging, wat de aanvallers precies buitmaakten en wat voor malware en tools ze gebruikten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.