image

Kaspersky: wie niets verkeerds doet heeft niets te verbergen - update

vrijdag 29 augustus 2014, 16:57 door Redactie, 21 reacties
Laatst bijgewerkt: 29-08-2014, 19:24

Mensen hoeven niet bang te zijn dat ze op internet worden gevolgd, want wie niets verkeerds doet heeft niets te verbergen, zo stelt anti-virusbedrijf Kaspersky Lab. "Tegenwoordig zie je allerlei advies om anoniem te blijven, maar anonimiteit kan voor meer problemen zorgen dan het oplost", aldus het bedrijf.

Volgens het Russische bedrijf zijn er verschillende redenen waarom het niet nodig is dat gebruikers zich voor het "alziende oog" verbergen. Zo is het juist handig als zoekmachines weten waar iemand is, aangezien ze dan relevantere antwoorden kunnen geven, bijvoorbeeld als er een eetgelegenheid wordt gezocht. Daarnaast zorgt het traceren van de locatie juist voor allerlei reisinformatie die onderweg handig kan zijn.

Ook in het geval van shoppen is het volgens Kaspersky Lab handig om privacy voor gemak op te geven. Hetzelfde geldt voor de persoonlijke veiligheid, zo claimt de virusbestrijder. "Het feit dat zoekmachines je locatie bijhouden kan helpen bij noodgevallen." Als vijfde punt wordt er gewezen naar de werking van software. Veel programma's zouden de locatie van gebruikers voor legitieme doeleinden nodig hebben.

Niets te verbergen

"Naast deze vijf redenen zijn er nog veel meer waarom je niet paranoïde zou moeten zijn en niet zou moeten proberen om je locatie te verbergen als je online bent. Vergeet niet, als je niets verkeerds doet, heb je niets te verbergen", aldus de virusbestrijder. Die voegt hieraan toe dat de kans zeer klein is dat gebruikers interessant zijn voor de geheime diensten van deze aarde. "De enige overlast waarmee je te maken krijgt zijn advertentierobots, maar er zijn effectievere tools om daar mee om te gaan dan online anonimiteit."

Het "Ik heb niets te verbergen" argument wordt regelmatig door experts onderuit gehaald. Vaak gehoorde argumenten zijn dat mensen niet altijd weten of ze wel of niets iets te verbergen hebben. Daarnaast is het volgens experts geen zaak van iets verbergen te hebben, maar gaan dingen die mensen in privé doen anderen niets aan.

Update 19:24

Hoewel de link naar het artikel door Eugene Kaspersky zelf via Twitter werd verspreid, laat het anti-virusbedrijf na alle ophef weten dat het om een column van een onafhankelijke auteur ging die per ongeluk is gepubliceerd. Het artikel is vervolgens verwijderd, alsmede de tweet van Eugene Kaspersky, oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf. Volgens de virusbestrijder komt de mening van de columnist over privacy niet overeen met die van Kaspersky Lab.

Reacties (21)
29-08-2014, 17:08 door Anoniem
als het origineel leest staat er toch echt iets anders.
29-08-2014, 17:21 door Anoniem
ik heb niets te verbergen maar dat gaat niemand ene fuck aan, ook meneer kaspersky niet.
29-08-2014, 17:22 door Skizmo
Ik doe niks verkeerd, en daarom heb ik een heleboel te verbergen. Dit soort kut uitspraken moeten eens ophouden. Het is de grond om alle privacy weg te halen.
29-08-2014, 17:25 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 29-08-2014, 17:29
[Verwijderd]
29-08-2014, 17:29 door Anoniem
Kaspersky (hartje) KGB
29-08-2014, 17:30 door Anoniem
dat is deze man toch?
http://www.zdnet.com/internet-passport-will-benefit-security-and-e-commerce-7000023082/

jaaaa....
nee dus, anders hang een camera op in zijn huis : want als je niets te verbergen hebt, hoef je je niet te verbergen.
29-08-2014, 17:37 door Anoniem
Wil dhr. kaspersky dan zo vriendelijk zijn en het gode voorbeeld geven door zijn creditcard-nummer (en controle getal), zijn pin-code, zijn medisch dossier, zijn logins en wachtwoorden, en zijn strafblad op het internet publiceren.

Oh, en waar hij woont, wat de toegangscodes van zijn huis zijn, en wanneer hij op vakantie gaat.

Als hij toch niets te verbergen heeft... :-)

Omdat je niets te verbergen hebt, hoef je nog niet alles op het internet bekend te maken.
29-08-2014, 17:45 door Anoniem
Ben ik de enige die een 404 krijgt bij het bezoeken van het originele artikel?
29-08-2014, 18:06 door Briolet
Door Anoniem: als het origineel leest staat er toch echt iets anders.

Welk origineel? Als ik nu de link click, kom ik op een niet bestaande pagina. Ga ik naar home, dan lees ik:
Why we should not be afraid of being watched while online
The content of this article was actually a draft of the column by an independent author. It was published accidentally, and Kaspersky Lab do apologize for misunderstanding. Author’s views do not reflect the official position of Kaspersky Lab on the subject of privacy (our position on privacy could be found here).
.
En als je read more kiest, kom je weer op de eerder genoemde, niet meer bestaande pagina.
29-08-2014, 18:39 door FSF-Moses - Bijgewerkt: 29-08-2014, 18:40
Voor degenen die het originele bericht, wat inmiddels is verwijderd, nog eens willen nalezen:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:NPmA57gwFYQJ:https://academy.kaspersky.com/why-we-should-not-be-afraid-of-being-watched-while-online/+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

Geen idee hoe lang het nog blijft bestaan. Heb er voor de zekerheid maar voor mezelf een PDFje van gemaakt...
29-08-2014, 19:51 door Eric-Jan H te D - Bijgewerkt: 29-08-2014, 19:55
Als er niets van mij geheim blijft, blijkt ineens dat ik een heleboel verkeerd doe.

- naar het toilet gegaan en mijn handen niet gewassen
- gehoest en mijn hand niet voor mijn mond gehouden. Ik kijk wel uit (zie hiervoor)
- op dit moment op internet zonder AV
- oh gelukkig krijg net een aanbod van Kaspersky binnen
29-08-2014, 20:10 door NumesSanguis
Nog een argument van een andere hoek, emotie:
Elke cultuur heeft regels voor wat geaccepteerd is qua uiting van emotie. Deze cultuurregels zorgen ervoor dat mensen niet volledig uiten wat ze voelen. Dit geldt wanneer er andere mensen bij zijn en of het bekende zijn of niet beïnvloed dit ook. Mensen kunnen niet hun hele leven hun emoties verbergen en daarom hebben we onze privé sfeer, zodat we daar onze emoties kunnen uiten. Echter als de camera steeds meer in het persoonlijke levenssfeer komt, voelen mensen zich minder fijn om hun emoties te uiten en dit is slecht voor hun mental health.
29-08-2014, 20:24 door Pandit
Inmiddels is het stuk inderdaad offline en is er excuses aangeboden

http://tweakers.net/nieuws/98126/kaspersky-biedt-excuses-aan-voor-publiceren-verkeerd-stuk.html
29-08-2014, 21:14 door Anoniem
Mr kaspersky heeft meerdere belangen in de VS - USA zakelijk gezien.

Hij was al niet zo blij met de heer e.snowden,nu probeert hij alweer een tegen argument te geven wat indruist tegen
wat snowden heeft geopenbaard.
29-08-2014, 22:55 door Anoniem
Die voegt hieraan toe dat de kans zeer klein is dat gebruikers interessant zijn voor de geheime diensten van deze aarde.

Ik vertrouw hun software ook niet, straks helpen ze de geheime diensten hiermee onder hetzelfde motto.
Misschien doen ze dat nu ook al, het is erg moeilijk om een virusscanner controleren?
Dat spul draait op de achtergrond en kan misschien ongemerkt informatie verzamelen.
Zo kunnen ze bijvoorbeeld de oorsprong van (virus) opsporen aan de hand van de aanmaakdatum. Dit kan de pc zijn van de maker.

Ik heb "niets" te verbergen, maar niemand hoeft te weten wat ik zoal doe op een computer.
Ik wil anoniem blijfen want als je eenmaal in het lijstje bij de geheime diensten staat kom je er niet meer af.
29-08-2014, 23:33 door Anoniem
Pff,ik geloof dat ik Kaspersky op mn pc maar ga verruilen voor Bitdefender.Ik krijg een beetje genoeg van die meneer Kaspersky en van Russen en Russische produkten in het algemeen.Ook de bugs in Kaspersky security software zal ik niet missen zoals het niet of veel te laat opstarten van mn Kaspersky Pure.
30-08-2014, 12:11 door Anoniem
Nog een interessante Kaspersky pagina : (Lorum ipsum) "Be cybersmart: Your guide to safety facts & tips"

http://cybersmart.kaspersky.com/

Schakel de pagina css uit zie je lorum ipsum tekst onderaan

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Scroll down

Haal deze tekst door Google Translate

Resultaat :

Engels
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing pain, but because occasionally circumstances occur in which toil and pain can procure him some great pleasure. To take a trivial example, which of us ever undertakes laborious physical exercise, except to obtain some advantage from it. But who has the charms of pleasure by desire, that avoids a pain that produces no resultant pleasure. These cases are they can not foresee, are upon fault quae workshop to leave gently breath this is your troubles.

Nederlands
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing pijn, maar omdat soms omstandigheden voordoen waarin zwoegen en pijn kan hem kopen wat veel plezier. Om een ??triviaal voorbeeld, die van ons ooit verbindt moeizame lichamelijke oefening, behalve om enig voordeel te verkrijgen van het te nemen. Maar wie heeft de charmes van genot door het verlangen, dat vermijdt een pijn dat er geen resulterende genot produceert. Deze gevallen zijn ze niet kan voorzien, zijn op schuld quae workshop om voorzichtig adem dit je problemen vertrekken.

Zou dit verder wèl stroken met de officiële cybersecurity (?!) standpunten van Kaspersky?
30-08-2014, 13:55 door Anoniem
NAIEVE AMATEURS..Alsop malware analyse je meteen den expert maakt op het gebied van de verstrekkende gevolgen van de volledige vernietiging van privacy op Mondale Schaal!

Het is en blijft een regelrecht gevaar voor de vrijheid en democratie als privacy verdwijnt. Zonder privacy is democratie niet mogelijk...
30-08-2014, 20:09 door Anoniem
Iedereen heeft wat te verbergen anders sluit men de gordijnen van de slaapkamer niet , staan pin-codes gewoon op de bankpas geschreven en mag iedereen elkaars mobiel zomaar pakken om wat sms te lezen .

Prive is prive en dat moet verborgen worden .
01-09-2014, 10:05 door Anoniem
Door Anoniem: NAIEVE AMATEURS..Alsop malware analyse je meteen den expert maakt op het gebied van de verstrekkende gevolgen van de volledige vernietiging van privacy op Mondale Schaal!

Het is en blijft een regelrecht gevaar voor de vrijheid en democratie als privacy verdwijnt. Zonder privacy is democratie niet mogelijk...

daarvoor heeft men een reusachtig PR team, en aangezien het artikel in meerdere titel talen werd verspreid, zal het wel gewoon een slechte reactie van het publiek zijn geweest.
03-09-2014, 07:55 door Anoniem
Kaspersky is vrij grondig geweest met het artikel verwijderen. Maar we kennen onze pappenheimers. Officieel is het artikel een vergissing geweest. Onofficieel... Laten we zeggen dat de strekking past in een lange reeks artikelen, persberichten en uitspraken van het bedrijf en van de heer Kaspersky zelf. De enige aanleiding dat dit tegen hun waarden ingaat die ik herken is dat het blijkbaar hun winst/verliesrekening aantast.

Dat is op zich een goede ontwikkeling. Het is niet voor het eerst dat ik merk dat een bedrijf binnen enkele uren bakzeil moet halen en wat uit te leggen heeft na een botte uitspraak of actie tegen privacy. Het is het zoveelste teken van het groeiende besef dat het toch belangrijk is, en de groeiende kracht van dit besef.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.