image

Klokkenluidersite Cryptome weer gehackt

donderdag 14 februari 2013, 12:06 door Redactie, 1 reacties

De website Cryptome die al jaren allerlei gevoelige documenten en informatie publiceert, is weer gehackt. Zowel de website, e-mailaccount als Twitteraccount van oprichter John Young moesten eraan geloven. Young opende een tweede Twitteraccount dat ook werd gehackt. De aanval werd opgeëist door SaBu en TyReLL, van de KrYoGeNiKs hackergroep.

"Ik word maar steeds gehackt", aldus Young via het nieuwe Twitteraccount dat hij opende. Op de website laat Young weten dat zijn e-mail en website weer in zijn beheer zijn. "Het gaat om dezelfde kapers die niet in het echt gezien willen worden."

In 2010 werd Cryptome ook gehackt, toen wisten de aanvallers 54.000 documenten. Uiteindelijk kwamen alle documenten terug en publiceerde Young informatie over verschillende KrYoGeNiKs-leden.

Reacties (1)
07-05-2015, 11:07 door Anoniem
Het wordt tijd dat het automatiseringssysteem bij justitie in Zoetermeer en Utrecht eens nader onder de loep wordt genomen.
Het systeem is al jaren in gebruik, kost miljoenen, men huurt ZZP-ers in en werkt nog steeds niet zoals het zou horen. Men neemt de miljoenen kostenverslindende operatie om het up to date te krijgen voor lief en er veranderd niets. Niemand weet meer hoe het systeem werkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.