image

Sony eist 89.000 euro van Belg die PlayStations kraakte

donderdag 4 september 2014, 12:00 door Redactie, 1 reacties

Sony heeft een schadevergoeding van 89.000 euro geëist tegen een Belg omdat de man USB-sticks verkocht waarmee het mogelijk was om de beveiliging van PlayStations te omzeilen en gekopieerde spellen te spelen. Het Belgische parket vraagt echter 9.000 euro, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De man uit het Oost-Vlaamse Sleidinge heeft inmiddels al bekend. Tijdens de rechtszaak liet de advocaat van Sony weten dat het via de USB-sticks mogelijk was om gekopieerde spellen te verspreiden en te spelen. "Die USB-stick kan je ook gebruiken om legale zaken mee te doen", stelt de advocaat van de Belgische man. "Gaat men ook de Brico vervolgen als er een inbraak is gepleegd met een koevoet die daar verkocht is? Mijn cliënt moet vrijgesproken worden." De rechter doet op 3 november uitspraak.

Reacties (1)
05-09-2014, 09:48 door Anoniem
Het argument van de advocaat is echt lachwekkend en tevens niet correct.

Het zou zijn als de BRICO stokken verkoopt die aangepast zijn om gemakkelijk inbraken mee te plegen en worden aangeboden met een handleiding om ze te gebruiken bij een inbraak. Dan nog wat tips en een glimlach van de verkoper om tenslotte in het zwart af te rekenen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.