image

Bush-hacker maakt meer bekende slachtoffers

vrijdag 15 februari 2013, 17:07 door Redactie, 3 reacties

De hacker die toegang wist te krijgen tot de e-mailaccounts van verschillende leden van de familie Bush heeft meer bekende slachtoffers gemaakt. Dat meldt The Smoking Gun. Ook de e-mailaccounts van een Amerikaanse senator, VN-functionaris en twee voormalige FBI-agenten zijn gehackt. In totaal zou het om zo'n 40 belangrijke personen gaan, waaronder politici en diplomaten.

Vorig jaar wist Guccifer, zoals de hacker zich noemt, toegang tot het Yahoo e-mailaccount van de Amerikaanse senator Lisa Murkowski te krijgen. Daarmee kon hij ook inloggen op haar Flickr-account. Ook het AOL-account van de 75-jarige diplomaat Joseph Verner Reed, nu een speciaal adviseur van Ban-ki Moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, sneuvelde.

Reed werkte 20 jaar bij de Chase Manhattan Bank als de persoonlijke assistent van David Rockefeller. De hacker beweert dat hij ook de e-mailaccounts van verschillende leden van deze familie heeft gehackt.

Phishing
Het AOL-account van Rex Evitts, werkzaam voor een Amerikaans defensiebedrijf in Irak, was ook niet veilig voor de hacker. Evitts overleed in december 2011. Toen de hacker op het account inbrak was het bijna al een jaar niet meer gebruikt en bevatte meer dan 6.000 nieuwe berichten.

Van twee voormalige FBI-agenten werden de Comcast e-mailaccounts gehackt. In een reactie liet één van de twee ex-agenten weten dat ze mogelijk het slachtoffer van een spear phishingaanval zijn geworden.

De meeste slachtoffers zouden niet weten dat iemand toegang tot hun account had gekregen. De hacker zegt geen specifieke redenen voor zijn aanvallen te hebben. Zijn werkwijze is nog altijd onbekend. De Geheime dienst heeft inmiddels een onderzoek naar de inbraken ingesteld.

Reacties (3)
16-02-2013, 01:38 door Skizmo
e-mail accounts 'hacken'...oftewel, je raad de geboortedatum of de naam van een huisdier. Wat een 'hacker' zeg.
19-02-2013, 11:50 door Anoniem
Door Skizmo: e-mail accounts 'hacken'...oftewel, je raad de geboortedatum of de naam van een huisdier. Wat een 'hacker' zeg.
Hoe weet jij hoe mijn huisdier heet?
26-02-2013, 17:13 door Anoniem
Ze komen er achter via de Soc.Media. wees daar alert om niet te veel persoonlijke informatie op te zetten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.