image

Nieuwe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding

vrijdag 15 februari 2013, 17:25 door Redactie, 3 reacties

Dick Schoof wordt de nieuwe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Daar heeft de ministerraad vandaag mee ingestemd. Schoof volgt Erik Akerboom op, die per 1 december 2012 is benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van Defensie. Hij was sinds eind 2010 directeur-generaal Politie.

Daarvoor was hij onder andere directeur-generaal Veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, hoofddirecteur van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) en plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Hij begon zijn loopbaan in 1984 bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De benoeming gaat in per 1 maart 2013.

Dreiging
"De NCTV is er voor het identificeren en verminderen van dreigingen, voor een optimale cyber security en voor het bewaken en beveiligen van personen en objecten", aldus de omschrijving op de website.

Ook zou de NCTV de weerbaarheid tegen dreigingen versterken. "En als het dan toch mis mocht gaan, dan is de NCTV verantwoordelijk voor optimale crisisbeheersing en crisiscommunicatie."

Reacties (3)
16-02-2013, 00:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-02-2013, 08:42 door Anoniem
@Peter V: En zijn loopbaan de afgelopen 29 jaar is natuurlijk ook niet relevant bij de vraag welke competenties hij heeft ?
16-02-2013, 13:54 door johanw
Waarom niet? De officieuze hoofdtaak van de coordinator terrorismebestrijding is het Nederlandse volk bang maken en zo te masseren zodat ze meer staatstoezicht en meer macht voor opsporingsinstanties accepteren. Dat kan hij misschien best wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.