image

Kaspersky prijst Obama's cyberstrategie

zaterdag 16 februari 2013, 15:48 door Redactie, 4 reacties

Deze week kondigde de Amerikaanse president Barack Obama een nieuwe strategie aan om de kritieke infrastructuur tegen cyberaanvallen te beschermen, tot groot genoegen van de Russische virusbestrijder Eugene Kaspersky. Kaspersky, oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf, stelt dat het risico voor de kritiek infrastructuur echt is.

Aanvallen door geavanceerde malware zoals Stuxnet, Flame, Gauss en Shamoon zullen volgens de Rus vaker in toekomst voorkomen. "De maatregel van president Obama is een positieve stap in het dichten van een echt gat in de bescherming van de kritieke Amerikaanse infrastructuur."

Voorbeeld
Naast het aanscherpen van de verdediging zorgt de 'Executive Order' ook voor het beter uitwisselen van informatie tussen overheid en private sector. Kaspersky noemt het essentieel dat overheden en bedrijven wereldwijd meer informatie met elkaar gaan delen.

"We bevinden ons op een belangrijk kruispunt in cybersecurity, en leiderschap in de VS en andere landen is essentieel. We hopen dat andere landen dit voorbeeld zullen volgen en maatregelen nemen om hun infrastructuur te beschermen", besluit de virusbestrijder. Die ziet in de bescherming van infrastructuur een nieuwe markt voor het anti-virusbedrijf.

Reacties (4)
16-02-2013, 16:51 door Anoniem
"Naast het aanscherpen van de verdediging zorgt de 'Executive Order' ook voor het beter uitwisselen van informatie tussen overheid en private sector."

Waarschijnlijk vooral van de private sector naar de overheid ?
17-02-2013, 00:20 door Binsbergen
Riekt meer naar vergroting van Ego en Kas.
19-02-2013, 16:32 door Anoniem
En ik wou nog kaspersky(abo) aanschaffen.
Ik blijf toch liever bij Avast! free
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.