image

Britse overheid financiert gratis online cybersecurity-cursus

zondag 7 september 2014, 17:16 door Redactie, 0 reacties

De Britse Open University heeft met geld van de Britse overheid een gratis online cursus ontwikkeld die over cybersecurity gaat. De 'Massive Open Online Course’ (MOOC) moet de volgende generatie van Britse cybersecurity-professionals inspireren en onderwijzen, aldus de omschrijving.

De online cursus is volgens de Britse overheid bedoeld voor iedereen die zijn of haar kennis en vaardigheden wil verbeteren. Naast cybersecurity-professionals is die ook gericht op de doorsnee internetgebruiker. Tijdens de cursus komen verschillende dreigingen aan bod waar mensen op het web mee te maken krijgen en wordt er advies gegeven hoe men zich hier tegen kan beschermen.

Zo worden zaken als malware, Trojaanse paarden en virussen uitgelegd, alsmede concepten zoals netwerkbeveiliging, cryptografie, identiteitsdiefstal en risicomanagement. "De overheid heeft een visie voor een levendig, veerkrachtig en veilig internet, dat bijdraagt aan economische welvaart en een sterke samenleving", zegt de Britse Minister van Cultuur en Digitale Economie Ed Vaizey.

"Deze visie kan alleen worden gerealiseerd als we een sterke basis van cybersecurity-vaardigheden in zowel de overheid als private sector hebben. De lancering van het cybersecurity MOOC brengt ons een stap dichter bij dat doel." De cursus wordt gegeven door de Canadese sciencefictionschrijver, journalist en blogger Cory Doctorow. Internetgebruikers kunnen zich via deze pagina inschrijven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.