image

Russische cybercrimineel stuurt doodskist naar vijand

maandag 18 februari 2013, 13:22 door Redactie, 1 reacties

Hoewel Russische cybercriminelen voornamelijk online opereren, weten ze ook offline een indruk achter te laten. Analisten van beveiligingsbedrijf RSA ontdekten onlangs hoe een Russische cybercrimineel op een online forum iemand die hem beledigde een doodskist met bloemen stuurde. Volgens een RSA-analist zijn de Russische cybercriminelen zeer patriottisch.

"En hebben ze een hekel aan de Verenigde Staten", zo laat de analist tegenover TechWeekEuropa weten. "In de Russische 'underground' is het taboe om Russen aan te vallen, wat bijvoorbeeld anders is bij Duitse fraudeurs, die zich voornamelijk op Duitsers richten."

Trendsetters
De analist stelt dat de Russen de leiders op hun gebied zijn. "Ze zijn geen volgers, maar trendsetters." Zo zijn op dit moment malware om kassasystemen en geldautomaten te infecteren 'hot'.

Ook worden tegenstanders niet geduld. "Ze pakken deze 'rippers' zeer serieus aan, mensen die hen proberen op te lichten of opsporingsdiensten, en gaan zover met bangmakerij, dat ze betreuren dat ze ooit problemen met de Russische criminelen hebben gezocht."

Reacties (1)
18-02-2013, 19:43 door Anoniem
Goed idee!, ... zou een flinke besparing opleveren in mijn uitvaart verzekering.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.