image

Mannen afgeperst na strippen voor webcam

maandag 18 februari 2013, 13:41 door Redactie, 0 reacties

De Singaporese politie waarschuwt mannelijke internetgebruikers voor 'cyberafpersing' door buitenlandse vrouwen. Het aantal gevallen van cyberafpersing in 2012 passeerde de 50, bijna een vervijfvoudiging ten opzichte van de elf gerapporteerde zaken in 2011. De Singaporese internetgebruikers worden via sociale netwerksites zoals Tagged en Facebook door vrouwen benaderd.

Nadat het contact is gelegd volgt er een conversatie via de webcam, waarbij de vrouwen zich voor de webcam uitkleden. Vervolgens vragen de vrouwen aan de mannelijke internetgebruikers om zich ook voor de webcam uit te kleden.

Zonder dat de slachtoffers dit weten wordt de strippartij opgenomen en gebruikt om hen af te persen. Als de slachtoffers niet betalen wordt er gedreigd om de foto's en de video van de stripact op internet te plaatsen.

Advies
De Singaporese politie adviseert internetgebruikers in het land om voorzichtig te zijn met berichten van onbekende mensen die vriend willen worden. Ook moeten er geen verzoeken worden geaccepteerd die de gebruiker in een 'kwetsbare positie' kunnen plaatsen.

Het gaat dan om het uitvoeren van 'compromitterende acts' voor een webcam, of het verstrekken van persoonlijke details. In het geval van afpersing wordt geadviseerd niet te betalen en direct de politie in te schakelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.