image

Provider reset 60.000 Yahoo! wachtwoorden na aanval

maandag 18 februari 2013, 14:59 door Redactie, 1 reacties

De Nieuw-Zeelandse internetprovider Telecom heeft de wachtwoorden van 60.000 Yahoo! Xtra e-mailaccounts gereset na een aanval. Eerder waren al 15.000 klanten gewaarschuwd dat hun accountgegevens waren gecompromitteerd, daar komen er nu nog eens 60.000 bij. Volgens Yahoo! zijn er geen aanwijzingen dat de aanvallers de e-mailaccounts van gebruikers hebben benaderd.

Yahoo! Xtra begon als een portal voor Nieuw-Zeelandse internetgebruikers inclusief maildienst. Het project was een samenwerkingsverband tussen Telecom en Yahoo, maar inmiddels zou de dienst volledig in handen van Yahoo! zijn.

Zodra klanten op hun e-mailaccount inloggen moeten ze een nieuw wachtwoord opgeven. Volgens Telecom CEO Chris Quin zouden inmiddels 60.000 van de 450.000 Yahoo! Xtra-klanten hun wachtwoord hebben gewijzigd.

Wijzigen
"We nemen deze situatie zeer serieus", aldus Quin. "We raden iedereen aan van wie de wachtwoorden zijn gereset om nieuwe wachtwoorden aan te maken. Iedereen die zijn wachtwoord nog niet heeft gewijzigd moet dit meteen doen, zowel op hun computer als mobiele apparaten en tablets."

Quin biedt zijn excuses voor het veroorzaakte ongemak aan, maar stelt dat in de huidige online wereld het regelmatig wijzigen van wachtwoorden een belangrijke noodzaak is.

Reacties (1)
18-02-2013, 15:51 door Anoniem
Het project was een samenwerkingsverband tussen Telecom en Yahoo, maar inmiddels zou de dienst volledig in handen van Yahoo! zijn.
Als het volledig in handen van Yahoo was had alleen Yahoo de wachtwoorden kunnen resetten, toch?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.