image

Adobe dicht dozijn lekken in Flash Player

woensdag 10 september 2014, 09:56 door Redactie, 0 reacties

Terwijl Adobe de updates voor Adobe Reader en Acrobat een week uitstelde verschenen er gisteravond wel patches voor Flash Player. In totaal werden er een dozijn kwetsbaarheden gepatcht. Negen van de updates maakten het mogelijk voor een aanvaller om willekeurige code op de computer uit te voeren.

In het ergste geval zou hierdoor het systeem volledig kunnen worden overgenomen. De overige lekken betreffen problemen waardoor verschillende beveiligingsmaatregelen konden worden omzeild. Acht van de kwetsbaarheden werden door Chris Evans van het Google Chrome Security Team ontdekt.

Gebruikers op Windows en Mac krijgen het advies om de Flash Player-update binnen 72 uur te installeren. Dit kan via de automatische updater of Adobe.com. Via deze pagina kan worden gekeken welke versie op het systeem is geïnstalleerd en wat de meest recente versie is. In het geval van Internet Explorer 10 en 11 op Windows 8 en Windows 8.1, alsmede Google Chrome, zal de embedded Flash Player automatisch worden geüpdatet.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.