image

Twitter pleit voor veiligere wachtwoorden

woensdag 20 februari 2013, 13:08 door Redactie, 1 reacties

Twitter heeft de hack van het Burger King Twitteraccount aangegrepen om gebruikers nogmaals op het belang van veilige wachtwoorden te wijzen, hoewel Burger King niet met name wordt genoemd. Maandagavond wisten aanvallers het account van de fastfoodketen over te nemen en plaatsen een valse tweet dat Burger King door McDonald's was overgenomen.

"De afgelopen dagen is er veel gesproken over de veiligheid van Twitteraccounts. We wilden dit aangrijpen om je te herinneren aan de 'best practices' voor wachtwoorden, zowel op Twitter als het internet in het algemeen", aldus Bob Lord, hoofd Information Security.

Wachtwoord
Lord lijkt onbekend met het concept van passphrases te zijn, aangezien hij stelt dat een wachtwoord tenminste 10 karakters moet hebben en uit hoofdletters, letters, getallen en vreemde tekens moet bestaan. Een passphrase is een zin die uit meerdere woorden bestaat en daardoor makkelijker te onthouden, maar vanwege het grote aantal karakters lastiger te kraken is.

Daarnaast wordt voor elke website een uniek wachtwoord geadviseerd. Ook worden Twitteraars gewaarschuwd voor verdachte links. "En zorg ervoor dat je op Twitter.com zit voordat je je inloggegevens invoert", merkt Lord op.

Hij waarschuwt daarnaast om voorzichtig te zijn bij het openen van links in privéberichten. "Als er om je Twitter-wachtwoord wordt gevraagd, controleer dan de URL om zeker te weten dat je op Twitter.com zit."

Reacties (1)
22-02-2013, 19:00 door Anoniem
En ik pleit voor two-step-authentication, wat nog steeds niet beschikbaar is op Twitter...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.