image

Apple lanceert malware-verwijdertool, dicht Java-lekken

woensdag 20 februari 2013, 13:20 door Redactie, 0 reacties

Apple heeft een tool uitgebracht om de malware te verwijderen waarmee de eigen werknemers geïnfecteerd raakten. Ook zijn de beveiligingslekken gedicht waardoor de malware in de eerste plaats op de systemen wist te komen. Apple gaf gisteren toe dat enkele werknemers via een lek in de Java browserplug-in besmet waren geraakt.

De aanval vond plaats via een gehackt forum voor iPhone-ontwikkelaars. Het forum in kwestie liet vervolgens weten dat de aanvallers de aanval op de website zelf op 30 januari hadden verwijderd.

Update
Java voor OS X 2013-001 en Mac OS X v10.6 Update 13 verhelpt in totaal 33 beveiligingslekken in Java. Ook verwijdert de update de door Apple verstrekte Java plug-in van alle browsers op het systeem. Gebruikers wordt geadviseerd om de Java plug-in van Oracle te installeren.

Daarnaast is er ook een malware removal-tool toegevoegd om de malware te verwijderen waardoor Apple zelf werd getroffen. Het programma laat alleen iets weten als er malware op het systeem is aangetroffen. Updaten kan via de Software Update-functie of Apple Downloads.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.