image

Russische politie arresteert makers Androidmalware

vrijdag 19 september 2014, 12:06 door Redactie, 0 reacties

De Russische politie heeft twee mannen gearresteerd wegens het maken en verspreiden van Androidmalware. Eind vorig jaar vond er een aanval op Russische Androidgebruikers plaats via massaal verstuurde mms-berichten. Het bericht beloofde een "romantisch cadeau" en was voorzien van een link.

De link wees naar een kwaadaardige app die, na door de gebruiker te zijn geïnstalleerd, allerlei kostbare sms-berichten verstuurde. Optreden van de Russische Sberbank en mobiele telecomaanbieders zorgde ervoor dat de aanval kon worden geblokkeerd. Na een korte pauze gingen de aanvallers, die inmiddels de malware hadden verbeterd, door met hun activiteiten. Dit keer hadden de criminelen ook de aandacht van opsporingsdiensten.

Uiteindelijk konden twee Russen van 24 en 25 jaar worden aangehouden, zo meldt het Russische beveiligingsbedrijf Group-IB. Volgens het bedrijf was één van de verdachten al in 2010 als malware-ontwikkelaar begonnen en bezat hij een website voor mobiele betalingen. "De ervaring die hij opdeed in het werken met mobiele platforms zorgde ervoor dat hij snel een groot botnet van mobiele apparaten kon maken", aldus de IT-beveiliger.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.