image

Afrikaanse bende kocht auto's met gestolen creditcarddata

vrijdag 19 september 2014, 12:33 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten hebben twee mannen van 28 en 42 jaar hun betrokkenheid bij een West-Afrikaanse bende bekend die gestolen creditcardgegevens gebruikte om auto's in de VS te kopen. De mannen kochten via een Singaporese 'carder-website' gestolen creditcardgegevens en rijbewijzen.

Carder-websites verhandelen creditcardgegevens en andere gegevens die via phishing, malware en gehackte websites zijn buitgemaakt. Een andere verdachte nam vervolgens vanuit Ghana contact op met de autodealers in de VS en deed zich voor als de personen van wie de creditcard- en rijbewijsgegevens waren gestolen. Deze verdachte gebruikte verschillende e-mailaccounts om de valse rijbewijs- en creditcardgegevens naar de dealers te sturen.

De twee mannen die nu hebben bekend gebruikten dezelfde gestolen creditcardgegevens om transportbedrijven de gekochte auto's op verschillende centrale plekken in de VS af te laten leveren. Zodra er meerdere voertuigen waren verkregen werden die in een cargocontainer naar Afrika verscheept, waar ze op de open markt werden verkocht. De twee mannen kunnen tot een gevangenisstraf van 20 jaar en een boete van 250.000 dollar worden veroordeeld, zo laat de FBI weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.