image

Nederlanders doen 28.000 keer aangifte van internetoplichting

dinsdag 30 september 2014, 12:36 door Redactie, 0 reacties

Nederlanders hebben in de eerste acht maanden van dit jaar 28.000 keer aangifte van internetoplichting gedaan. In totaal ging het om een schadebedrag van 6,7 miljoen euro, zo blijkt uit cijfers van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting van de politie waarover het AD bericht.

Daarmee is de schade van internetoplichting groter dan de schade van skimming en fraude met internetbankieren in de eerste helft van 2014 bij elkaar opgeteld (2,7 miljoen euro). Ondanks het grote aantal aangiftes zal het totaal voor dit jaar waarschijnlijk lager uitkomen dan vorig jaar. In 2013 kwamen er 48.000 aangiftes binnen.

Volgens politie en justitie controleren consumenten vaker of de verkoper te vertrouwen is voordat er geld wordt overgemaakt. Via mijnpolitie.nl kan een website of rekeningnummer worden gecontroleerd. Al bij drie meldingen over een mogelijk dubieuze verkoper verschijnt er een waarschuwing in beeld. Dit jaar is de database al 1,3 miljoen keer geraadpleegd, wat tot 50.000 waarschuwingen leidde.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.