image

Interpol opent internationaal cybercrime-centrum

dinsdag 30 september 2014, 15:37 door Redactie, 1 reacties

Interpol heeft vandaag in Singapore een apart centrum geopend dat zich met de bestrijding van cybercrime gaat bezighouden. Het Cyber Fusion Centre (CFC) is onderdeel van het Interpol Global Complex for Innovation (IGCI) gebouw en zal experts van opsporingsdiensten, industrie en academici bij elkaar brengen om opkomende cyberdreigingen in kaart te brengen en hier informatie over uit te wisselen.

Daarnaast zal het CFC als zenuwcentrum voor het coördineren van operaties gaan fungeren. Volgens Interpol beschikt het IGCI over de tools en kennis om de misdrijven van de 21ste eeuw aan te kunnen pakken. Zo is er een aparte onderzoeksfaciliteit voor de identificatie van misdrijven en criminelen, alsmede een forensisch laboratorium.

Het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab zal dreigingsinformatie alsmede hardware en software voor het cyberforensisch laboratorium leveren. Zowel Kaspersky als het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro zullen daarnaast een expert bij het IGCI stationeren, alsmede allerlei trainingssessies en malware-onderzoeken verzorgen.

Reacties (1)
30-09-2014, 18:19 door Anoniem
Zo, leuk zo'n subtiel een-tweetje tussen "beveiligings"bedrijven van bedenkelijk allooi en interpol. Worden we met z'n allen vast beter van.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.