image

Belastingmedewerkers VS veroordeeld wegens ID-fraude

dinsdag 30 september 2014, 16:22 door Redactie, 0 reacties

Twee medewerksters van de Amerikaanse Belastingdienst zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 53 en 57 maanden wegens identiteitsdiefstal en fraude, zo heeft de Internal Revenue Service (IRS) zelf bekendgemaakt. Eén van de vrouwen had als onderdeel van haar werk toegang tot de gegevens van belastingbetalers, zoals namen, Social Security Nummers, geboortedata en adresgegevens.

De vrouw gebruikte deze informatie voor het doen van frauduleuze belastingaangiftes en het stelen van belastingteruggaven. De andere medewerkster verwerkte belastingteruggaven door de informatie van belastingbetalers in het IRS-computersysteem op te geven. Tijdens haar werk voor de Belastingdienst maakte de vrouw belastinginformatie buit waarmee ze vervolgens frauduleuze belastingteruggaven indiende en het geld zelf opstreek.

Een derde IRS-medewerkster benaderde ook voor 'persoonlijke redenen' de informatie van belastingbetalers om hier uiteindelijk mee te frauderen. Deze vrouw is nog niet veroordeeld, maar kan een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar krijgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.