image

Trojaans paard voor gejailbreakte iPhones ontdekt

woensdag 1 oktober 2014, 11:10 door Redactie, 0 reacties

Onderzoekers hebben een Trojaans paard voor gejailbreakte iPhones ontdekt die mogelijk tegen activisten in Hong Kong wordt ingezet. Beveiligingsbedrijf Lacoon kwam de iOS-malware op het spoor bij het onderzoek naar Android-spyware die via een Whatsapp-bericht werd verspreid. De spyware deed zich voor als een app om de demonstranten in Hong Kong te helpen.

Op de server die voor de Android-spyware werd gebruikt ontdekten de onderzoekers ook de iOS-malware genaamd Xsser mRAT. Welke methode de makers van de iOS-malware gebruiken om gebruikers aan te vallen is onbekend. Wel stellen de onderzoekers dat een toestel gejailbreakt moet zijn om geïnfecteerd te kunnen raken. Eenmaal actief op een iOS-apparaat kan de malware het adresboek, sms-berichten, foto's, locatiegegevens, het archief van de populaire Chinese chat-app Tencent en wachtwoorden stelen.

Het is niet de eerste keer dat er iOS-malware voor gejailbreakte iPhones en iPads wordt aangetroffen, hoewel het aantal nog altijd zeer klein is. Zo werd eerder dit jaar bekend dat één iOS-malware 75.000 gejailbreakte toestellen zou hebben geïnfecteerd. Daarnaast verscheen onlangs nog een analyse van een ander iOS-malware-exemplaar dat het Apple ID van gebruikers steelt en gebruikt voor aankopen in de officiële App Store.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.