image

Microsoft verbetert security en updateproces in Windows 10

woensdag 1 oktober 2014, 10:54 door Redactie, 6 reacties

Microsoft heeft in Windows 10 verschillende veranderingen doorgevoerd die er straks voor moeten zorgen dat de bestanden van gebruikers beter beschermd zijn, ongeacht waar die zich bevinden. Zo beschikt het nieuwe besturingssysteem over een extra beschermingslaag die via containers en datascheiding op applicatie- en bestandsniveau gegevens beschermt.

Daarbij maakt het niet meer uit of data worden overgezet van een pc naar een USB-stick, e-mail of de cloud. De beveiliging zal in alle gevallen onveranderd blijven. Volgens Microsoft zal deze toepassing opvallen vanwege het gebruiksgemak. Gebruikers hoeven namelijk geen speciale applicaties te installeren of hun gedrag te veranderen. Verder zal Windows 10 meer tools bieden waarmee organisaties de VPN-toegang voor hun werknemers kunnen instellen.

Ook zullen bedrijven straks per groep gebruikers kunnen instellen wat voor soort updates er worden geïnstalleerd. Zo is het mogelijk om bepaalde groepen dezelfde updates als consumenten te laten ontvangen, terwijl kritieke omgevingen alleen maar beveiligingsupdates ontvangen. Daarnaast zijn er ook nog andere opties voor systemen die niet kritiek zijn, maar wel de laatste ontwikkelingen moeten bijhouden. Wie Windows 10 al wil proberen kan zich vanaf vandaag voor het Windows Insider Programma inschrijven.

Reacties (6)
01-10-2014, 12:05 door Anoniem
Houd Microsoft ook rekening mee met meer geadvanceerde gebruikers die de gebruikersprofielen op andere partitie(s) plaatsen om persoonlijke data beter te beschermen? Zo zijn de updates voor Windows 8.2 en september uitrol update mislukt.
Gebruik nu een maand Linux Mint 17 (Ubuntu) en verblijf ik in diverse landen waar onder China (Great Firewall!) en ik voel me net zo gemak als op Windows. Heb niet langer behoefte terug te keren.
01-10-2014, 17:17 door Anoniem
@Anoniem 12:05 Das knap, ik kom niet verder dan Windows 8.1 :-p
02-10-2014, 08:01 door Anoniem
Door Anoniem: @Anoniem 12:05 Das knap, ik kom niet verder dan Windows 8.1 :-p

Het is mogelijk om een test versie te downloaden van W10
02-10-2014, 11:44 door Anoniem
Door Anoniem: Houd Microsoft ook rekening mee met meer geadvanceerde gebruikers die de gebruikersprofielen op andere partitie(s) plaatsen om persoonlijke data beter te beschermen? Zo zijn de updates voor Windows 8.2 en september uitrol update mislukt.
Gebruik nu een maand Linux Mint 17 (Ubuntu) en verblijf ik in diverse landen waar onder China (Great Firewall!) en ik voel me net zo gemak als op Windows. Heb niet langer behoefte terug te keren.

Een Win 8.2...knap hoor, waar kan ik die krijgen?
Als je denkt dat je overigens op een Ubuntu safe bent dan mag ik je even refereren naar de BASH/ShellShock bug van vorige week en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Met de boom van Android zijn Linux/Unix systemen ook interesant geworden voor cybercriminelen... many = more. Hetzelfde geldt overigens voor Apple (maar dat is logisch).

Snowden had de wereld wakker moeten schudden en wat "awareness" moeten geven aan de doorsnee mens, en wat zien we? Mensen denken dat ze veilig zijn achter een bepaald OS of Device, what a mistake to make!

Actieve opsporing en vervolging van cybercriminelen, dat is wat helpt.
02-10-2014, 18:06 door Anoniem
Helaas is mijn vraag over het verplaatsen van gebruikersprofielen nog steeds niet beantwoord. Afgelopen april heb ik na vele pogingen tevergeefs te kunnen opwaarderen naar Windows 8.1. Alleen door de gebruikersprofielen op de oorspronkelijke plek terug te zetten (C: \), lukt dat uiteindelijk. Recent lukt het me ook al niet 2 grote updates uit te voeren. (KB2975719 en KB2984006). Ik heb niet de tijd en de moeite om het nogmaals uit te voeren. Als belangrijke updates niet kunnen worden geïnstalleerd vanwege de gebruikersprofielen en Linux is nuttig voor mij, zowel in Nederland en China en ik leer veel over Linux dankzij de communities en vele de tutorials. Plus het feit dat het geheel gratis is door bijdragen aan de communities. Tja, dan raakt Windows bij mij snel uit de gratie.
04-10-2014, 23:50 door Joep Lunaar
Zouden downloads van programmatuur van de website van MS nu eindelijk eens over HTTPS gaan zodat de afnemer staat kan maken op de authenticiteit van de bron?
Voorbeeld: MS Silverlight. Al jaren is bij MS, althans in Nederland, deze idiotie aangekaart.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.