image

Google verhoogt beloning voor lekken in Chrome

woensdag 1 oktober 2014, 10:29 door Redactie, 0 reacties

Omdat beveiligingsonderzoekers en hackers steeds minder kwetsbaarheden in Google Chrome weten te vinden, heeft Google besloten de beloning voor gerapporteerde bugs te verhogen. Was de beloning voorheen maximaal 5.000 dollar, dat is nu naar 15.000 dollar per bug verhoogd.

Daarbij kan Google hogere beloningen uitkeren aan de hand van de kwaliteit van de bugmelding. Zo ontving een onderzoeker vorige maand nog 30.000 dollar voor een uitgebreide bugmelding. Ook zal Google meer betalen als onderzoekers een exploit kunnen demonstreren waarmee gebruikers zijn aan te vallen. Een onderzoeker kan eerst de bug melden, om vervolgens later de exploit in te dienen. Volgens Google is dit een win-winsituatie, omdat onderzoekers bugs eerder kunnen melden wat voorkomt dat iemand anders de bug al heeft gemeld, terwijl Google bugs eerder kan patchen.

Als laatste zal Google onderzoekers die in de Google Hall of Fame worden opgenomen belonen. "Zodat je iets te printen hebt om op de koelkast te hangen", zegt Tim Willis van het Chrome Security Team. De extra beloning van Google wordt met terugwerkende kracht uitgekeerd, waarbij alle inzendingen vanaf 1 juli van dit jaar in aanmerking komen. In totaal heeft Google via de bugmeldingen meer dan 700 Chrome-bugs opgelost en 1,25 miljoen dollar aan beloningen uitgekeerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.