image

Criminelen printen skimapparatuur met 3D-printer

donderdag 2 oktober 2014, 10:35 door Redactie, 3 reacties

Bij een operatie van Europol en Bulgaarse en Spaanse opsporingsdiensten zijn verschillende skimfabrieken van een Bulgaars misdaadnetwerk ontmanteld dat zich op grote schaal met skimming bezighield en onder andere 3D-printers voor de productie van de skimapparatuur inzette.

Ook werden 31 mensen gearresteerd en 40 huizen doorzocht. De operaties vonden voornamelijk plaats in het Spaanse Malaga en drie steden in Bulgarije; Sofia, Burgas en Silistra. In totaal werden acht criminele laboratoria, waaronder twee moderne fabrieken voor de productie van skimmingapparatuur en vervalste documenten, aangetroffen en ontmanteld.

Meer dan 1.000 apparaten zoals microcamera's, kaartlezers, magnetische striplezers en schrijvers, computers, telefoons en USB-sticks, alsmede lege betaalpassen werden in beslag genomen. Agenten ontdekten ook 3D-printers die werden gebruikt om gemanipuleerde voorzetmondjes te maken. Vorig jaar werd er ook al in Australië skimapparatuur aangetroffen die met 3D-printers was gemaakt.

De bende skimde in Europese landen, waaronder Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Turkije, pinpassen door geldautomaten en betaalautomaten te manipuleren. Vervolgens werden er met de geskimde gegevens valse pinpassen gemaakt, waarmee buiten de Europese Unie geld werd opgenomen. Dit werd onder andere in Peru en de Filipijnen gedaan, zo laat Europol weten.

Reacties (3)
02-10-2014, 16:13 door Anoniem
Grote berg spullen en gereedschap en een paar 3d-printers. Wat is het grote nieuws? Juistem.
02-10-2014, 19:58 door Anoniem
Criminelen gebruiken pin pas!
02-10-2014, 19:58 door Anoniem
oh wacht, criminelen gebruiken een computer
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.