image

Samsung voorziet smartphones van toestelblokkering

zaterdag 4 oktober 2014, 05:54 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 15-06-2015, 12:04

Samsung heeft eenvoudige toestelblokkering ingebouwd in de nieuwste typen telefoons, wat het aantal gestolen smartphones in Nederland moet terugdringen. Nederland is namelijk, samen met de Verenigde Staten, het eerste land waar de toestellen met eenvoudige toestelblokkeringen wordt aangeboden.

"Ik ben trots dat wij samen de diefstal van deze toestellen gaan ontmoedigen en op het feit dat wij in Nederland vandaag een primeur hebben", aldus een tevreden minister Opstelten. De toestelblokkering moet bijdragen aan het terugdringen van het aantal gestolen smartphones in Nederland. Per week worden ruim 300 telefoons in Nederland gestolen. Smartphones zijn vaak het doelwit van straatrovers.

Terugdringen van het aantal straatroven is een belangrijke prioriteit van het ministerie. Opstelten benadrukt dat het ministerie dit niet alleen kan en is daarom blij met de hulp van de producenten. Ook de burger speelt echter een belangrijke rol, zo laat het ministerie weten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het achteloos neerleggen van de telefoon op de bar in een kroeg of op een tafeltje van een zonnig terras, waardoor dieven kunnen toeslaan.

BoefProof

Tegelijkertijd start de telecomsector in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie de campagne 'maak je smartphone BoefProof'. Telecomaanbieders zullen vanaf deze maand hun 11 miljoen klanten voorlichten over het 'BoefProof' maken van hun toestel. Dit is eenvoudig te doen met een vinkje in de instellingen van de telefoon. Het gaat om de optie 'zoek mijn telefoon' of 'vind mijn mobiel', waarmee een gestolen toestel via internet is terug te vinden, persoonlijke data kan worden gewist en het toestel op afstand is te blokkeren.

Reacties (3)
05-10-2014, 11:12 door Anoniem
"Het gaat om de optie 'zoek mijn telefoon' of 'vind mijn mobiel', waarmee een gestolen toestel via internet is terug te vinden

Ja, zet allemaal maar permanent je GPS aan, brave burgers, dan zal ome Ivo jullie goed in de gaten houden..
05-10-2014, 14:53 door Korund
Door Anoniem:
Ja, zet allemaal maar permanent je GPS aan, brave burgers, dan zal ome Ivo jullie goed in de gaten houden..
Ook zonder GPS kan de software in je Android-telefoon heel goed schatten waar je bent, heb ik ondervonden, aan de hand van nabije Wifi-netwerken en GSM-zenders.
05-10-2014, 15:57 door Anoniem
GPS dag en nacht aan, hoevaak wil jij je telefoon opladen per dag.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.