image

Maleisische banken beschermen geldautomaten tegen malware

maandag 6 oktober 2014, 13:45 door Redactie, 3 reacties

Om de installatie van malware te voorkomen hebben Maleisische banken besloten om de cd-romspelers van pinautomaten te vergrendelen en een alarm op het voorpaneel te plaatsen. De beslissing volgt na aanvallen in verschillende Maleisische steden waarbij de pinautomaten werden opengemaakt en er een cd-rom in de cd-romspeler werd geplaatst om de machine met malware te infecteren.

Soortgelijke aanvallen vonden eerder al plaats in Mexico, Oekraïne en de Verenigde Staten. "We hebben ze geadviseerd om meer bewakingscamera's te installeren en het mechanisme in de pinautomaat te verbeteren. Sommige bleken kwetsbaarheden te bevatten en waren niet fraudebestendig", zegt Datuk Hamza Taib van de Maleisische politie tegenover The Star. Hij merkt op dat banken hun pinautomaten tegen fysieke aanvallen hebben beschermd, maar er niet bij stilstonden dat criminelen ook malware zouden kunnen inzetten.

Reacties (3)
06-10-2014, 14:29 door Anoniem
Hebben ze de usb poorten ook dichtgekit? Anders wordt het nog leuk met BadUSB

http://arstechnica.com/security/2014/07/this-thumbdrive-hacks-computers-badusb-exploit-makes-devices-turn-evil/
06-10-2014, 15:23 door Anoniem
Dit was 10 jaar geleden al not done!.... En vast met Windows en auto-run enabled. Hier kan ik niet bij.... :(

TheYOSH
07-10-2014, 20:44 door Anoniem
Dan denk je, dit is een bank, die hebben hun zaakjes wel op orden. Keer op keer echter, blijkt dat gewoon niet het geval.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.