image

Pentagon wil 6.000 cybersoldaten rekruteren

maandag 6 oktober 2014, 14:31 door Redactie, 2 reacties

Het Pentagon heeft aangekondigd dat het de komende tijd 6.000 cybersoldaten wil rekruteren en 133 cyberteams wil opzetten die zich met de bescherming van Amerikaanse computernetwerken zullen gaan bezighouden. Dat maakte Luitenant-generaal James McLaughlin onlangs tijdens een evenement bekend.

"We hebben technologie en de mogelijkheid gebruikt om mensen en dingen te verbinden, zonder bij de dreigingen stil te staan", aldus McLaughlin, die tevens plaatsvervangend commandant van het Amerikaanse Cyber Command is. Hij liet zijn toehoorders weten dat de voornaamste dreiging nu van cybercriminelen uitgaat en niet meer van tienerhackers in kelders afkomstig is. Het invullen van de 6.000 vacatures zal waarschijnlijk nog tot in 2016 doorgaan, zo meldt de Capital Gazette.

De cybersoldaten zullen uiteindelijk onder verschillende legeronderdelen worden verdeeld. Volgens McLaughlin loopt de VS achter in het opleiden van de volgende generatie werkers. Het liefst zou hij soldaten die zich na college voor het leger aanmelden in cybersecurity opleiden. "We moeten in staat zijn om zeer jonge mensen de gevoeligste informatie van de planeet toe te vertrouwen", zo liet de Luitenant-generaal weten.

Reacties (2)
06-10-2014, 15:54 door Anoniem
Interessant nieuwsbericht. Momenteel volg ik de studie Information Security and Intelligence aan een Amerikaanse Universiteit. Het is bekend dat ze heir mee bezig zijn maar het is wel nieuw dat het om zulke grote aantallen gaat.
06-10-2014, 20:35 door Anoniem
geld dit voor mensen met een papiertje die in een paar jaar opleiding hebben gedaan of mensen die meer als 25 jaar de computer nerds ervaring hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.