image

Oud-minister VS lanceert cyberverzekeringen

maandag 6 oktober 2014, 15:48 door Redactie, 3 reacties

Een oud-minister van het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security is samen met de financiële dienstverlener Lloyd's een verzekeringsmaatschappij gestart die cyberverzekeringen aanbiedt. De Ridge Insurance Solutions Company, opgericht door Tom Ridge, biedt verzekeringen tegen cyberrisico's.

De verzekeringspakketten worden aangeboden aan bedrijven met een kapitalisatie van minder dan 500 miljoen dollar, wat neerkomt op 80% van alle Amerikaanse bedrijven. Bedrijven kunnen zich tot een bedrag van 50 miljoen dollar verzekeren. Volgens het Amerikaanse Centrum voor Strategische en Internationale Studies werden vorig jaar 3.000 Amerikaanse bedrijven gehackt.

Financiële analisten verwachten dat bedrijven dit jaar wereldwijd 30 miljard dollar aan cybersecurity zullen uitgeven. "Het gaat niet alleen om het verzekeren, maar het aansporen en helpen van bedrijven om hun cyberoperaties effectiever te beheren", aldus Ridge, die de eerste minister van Homeland Security in de VS was.

Reacties (3)
06-10-2014, 20:58 door Skizmo
ipv van de infrastructuur en de software te verbeteren, krijg je dit soort rotzooi.
07-10-2014, 09:10 door Anoniem
[CYNICISM]
Dus financieel is mijn schade dan gedekt? Tot hoe ver gaat dat?
Want als door cyber-wat-dan-ook mijn bedrijfsgegevens verloren zijn gaan, hoe kan ik dan nog zaken doen om na de financiele schadeloosstelling mijn financieen op orde te houden?!?!?!?!?!?!
Zonder mijn jaren lang opgebouwde hoeveelheid bedrijfsgegevens kan ik mijn klanten niet van dienst zijn, weet ik niet wie mijn crediteuren en debiteuren zijn en voor hoeveel.
Dan heb ik het alleen nog maar over de financiele gegevens, wat voor de meeste bedrijven maar een klein deel is van hun total hoeveelheid bedrijfsgegevens.
[/CYNICISM]
07-10-2014, 10:57 door Anoniem
"ipv van de infrastructuur en de software te verbeteren, krijg je dit soort rotzooi."

Alleen maar een goede ontwikkeling, al is het maar omdat ook die verzekeraars eisen stellen aan je IT beveiliging, alvorens zij je accepteren in zo'n verzekering.

"Want als door cyber-wat-dan-ook mijn bedrijfsgegevens verloren zijn gaan, hoe kan ik dan nog zaken doen om na de financiele schadeloosstelling mijn financieen op orde te houden?"

Onzin reactie. Met een brand of inbraak in een bedrijfspand is het risico niet anders; de verzekeraar zal jou op basis van de afspraken die je hebt een schadevergoeding uitkeren.

Of dat betekent dat jij je administratie nog hebt, en verder kan, is een geheel andere vraag. Indien jij niet zorgt voor een goede backup, om de continuiteit te waarborgen van je bedrijf, dan ben *jij* daarvoor verantwoordelijk, niet je verzekeraar.

Een verzekeraar dekt schade, en garandeert niet het voortbestaan van een bedrijf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.