image

Japanse politieagenten op cybercrimeles

dinsdag 19 maart 2013, 13:33 door Redactie, 3 reacties

De Japanse nationale politie gaat lokale politieagenten voorlichting over cybercrime geven, om zo onterechte arrestaties te voorkomen. Vorig jaar werden vier mensen ten onrechte aangehouden omdat hun computer met malware was besmet. De malware verstuurde doodsbedreigingen vanaf de computers, zowel via e-mail als berichten op fora en websites.

Volgens critici zou de Japanse politie zich op de IP-adressen van de e-mails hebben blindgestaard. Verder onderzoek wees uit dat de aangehouden verdachten niets met de doodsbedreigingen en malware te maken hadden. Eén van de aangehouden Japanners zat verschillende weken onschuldig in de cel.

Om herhaling te voorkomen gaat de Japanse Metropolitan Police lokale politiekorpsen voorlichten. Het gaat dan om basale kennis, zoals hoe communicatie op het internet werkt, malware computers kan besturen en WiFi-netwerken te hacken zijn, zo meldt de Yomiuri Shimbun

Reacties (3)
19-03-2013, 14:17 door Anoniem
Werd wel fscking tijd zeg. Overigens is dat een land waar p2pmeuk dus echt gewoon hard verboden is want allemaal per definitie crimineel. Vraag me dus af wat die cursus gaat vertellen. Leuk journoprojectje om dat boven water te krijgen. Mischien maar eens een journo vragen.

Hee Erik, merk op: Basiskennis computeren. Bij ambsdragers. Die dagelijks met zo'n ding in de weer zijn om verbaaltjes uit te draaien, daar zelfs speciaal voor hebben doorgeleerd. Niet. Aanwezig.
19-03-2013, 15:19 door Anoniem
Cyber hier, cyber daar, cyber is er overal!

Wordt een beetje moe van het gecyber. Het is meestal vooral een teken van niet weten waar het over gaat.
20-03-2013, 23:08 door Anoniem
Door Anoniem: Cyber hier, cyber daar, cyber is er overal!

Wordt een beetje moe van het gecyber. Het is meestal vooral een teken van niet weten waar het over gaat.

Wil je cyberen? =)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.