image

FBI adviseert fabrieksreset bij mobiele spyware

woensdag 8 oktober 2014, 11:21 door Redactie, 0 reacties

Eigenaren van een smartphone die vermoeden dat ze zelf of iemand anders spyware op het apparaat hebben geïnstalleerd krijgen het advies van de FBI om een fabrieksreset uit te voeren. Het advies volgt op de arrestatie van de aanbieder van het programma StealthGenie.

Dit is een vorm van spyware om onopgemerkt gesprekken, sms-berichten, e-mail, video's en andere communicatie op mobiele telefoons te monitoren. In het geval van StealthGenie is het nodig om fysiek toegang tot het toestel te krijgen. "Als een gebruiker zich zorgen maakt over de mogelijke aanwezigheid van spyware op hun telefoon, is de enige manier om er zeker van te zijn dat de app permanent van de telefoon wordt verwijderd het uitvoeren van een fabrieksreset", aldus de FBI.

Bij het resetten van de instellingen wordt de telefoon in de oorspronkelijke staat hersteld. De FBI waarschuwt wel dat hierbij alle gegevens en apps die sindsdien geïnstalleerd zijn zullen worden verwijderd. Daarom is het belangrijk om eerst een back-up te maken. Verder merkt de Amerikaanse opsporingsdienst op dat een fabrieksreset er niet voor zorgt dat eerder verzamelde informatie door de spyware kan worden verwijderd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.