image

EFF: Asus en Netgear reageren niet op zero day-lek in routers

woensdag 8 oktober 2014, 13:46 door Redactie, 1 reacties

Tijdens een wedstrijd die in augustus werd gehouden hebben onderzoekers allerlei zero day-lekken in routers ontdekt, maar fabrikanten Asus en Netgear hebben na te zijn ingelicht nog altijd geen reactie gegeven. Dat laat de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF weten dat de "SOHOpelessly Broken" wedstrijd samen met beveiligingsbedrijf Independent Security Evaluators (ISE) organiseerde.

Via de kwetsbaarheden in de ASUS AC66U en Netgear WNDR4700 zou een aanvaller het toestel kunnen overnemen. Een soortgelijk probleem werd in de D-LINK 865L ontdekt. De fabrikant zou echter aan een update werken die nog wordt getest. Belkin bevestigde ook een zero day-lek in de Belkin N900, maar liet niet weten wanneer het opgelost zou worden. Ook fabrikant Actiontec bevestigde het probleem, maar informatie over een fix bleef achterwege. Alleen TRENDnet stelt dat alle problemen in de TEW-812DRU zijn opgelost.

"Het is duidelijk uit de lijst van verschillende fabrikanten dat het probleem zich niet tot één bedrijf beperkt. Het treft bijna alle routerfabrikanten en een groot percentage van de internetgebruikers", zegt Parker Higgins van de EFF. Hij merkt op dat zowel gebruikers als fabrikanten nog ver verwijderd zijn van goed basisniveau van routerveiligheid.

Reacties (1)
08-10-2014, 16:06 door Anoniem
Wat maakt het uit als je het kastje verkocht hebt is je geld binnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.