image

Ordina bevestigt delen van vertrouwelijke informatie

donderdag 9 oktober 2014, 08:15 door Redactie, 1 reacties

Verschillende werknemers van Ordina hebben ongepast gedrag vertoond bij aanbestedingen en projecten, zo heeft de ICT-leverancier na onderzoek laten weten. Zo lijkt dat er in twee gevallen bij aanbestedingen voor de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) er vertrouwelijke informatie is gedeeld.

In een ander geval werd een Ordina medewerker verzocht een e-mail te verwijderen uit de "Sent items". Volgens Ordina bevestigt dit het vermoeden dat de desbetreffende persoon wist dat de inhoud van de e-mail ongeoorloofd kon zijn. Bij een andere aanbesteding kon niet worden vastgesteld of er sprake van onregelmatig handelen was, omdat de relevante e-mails uit 2005/2006 ontbraken.

De betrokken medewerker was destijds als zzp’er via Ordina gedetacheerd. Ook bij een projectovereenkomst voor het Openbaar Ministerie is door het ontbreken van de relevante e-mails uit 2006 niet duidelijk geworden of de informatie enkel is gebruikt voor de projectuitvoering of ook daarbuiten.

Een aantal van de personen die vertrouwelijke informatie zou hebben gedeeld is niet meer werkzaam voor of bij de ICT-leverancier. Aanleiding voor het onderzoek was een uitzending van televisieprogramma Zembla, waarin werd gesteld dat Ordina bij verschillende aanbestedingen zou hebben gefraudeerd. Na de uitzending kwam de Autoriteit Consument & Markt (ACM) met de oproep aan klokkenluiders om misstanden in de ICT-sector te melden.

Reacties (1)
09-10-2014, 09:31 door Anoniem
"werd een Ordina medewerker verzocht een e-mail te verwijderen uit de "Sent items"...
Om hem dan vervolgens doodleuk te laten staan in "Deleted Items"?? LOL
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.