image

Kaspersky prijst oprichting internet-Interpol

vrijdag 22 maart 2013, 13:49 door Redactie, 1 reacties

Het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab gaat Interpol helpen met het bestrijden van cybercrime. De virusbestrijder zal analisten bij Interpol detacheren zodra het Interpol Global Complex for Innovation (IGCI) in Singapore in 2014 operationeel wordt. Dit centrum moet internationale cybereenheden van politiediensten voorzien van kennis, tools, training en ondersteuning.

Daarnaast zal Kaspersky Interpol van informatie over nieuwe dreigingen voorzien. "Ik ben erg tevreden met de uitkomst. Ik pleit al meer dan tien jaar voor de oprichting van wat ik een 'Internet-Interpol' noem, en nu is het eindelijk realiteit geworden", aldus Eugene Kaspersky, oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf.

"Snel zullen cybercriminelen zich nergens meer kunnen verstoppen. Het net is zich rond cybercriminelen aan het sluiten, zowel spreekwoordelijk als het inter-net", laat de Russische virusbestrijder weten.

Samenwerking
"Transnationale misdrijven zijn niet alleen te bestrijden, en de expertise en ondersteuning van de private sector is hierbij onmisbaar. Het bestrijden van cybercrime vereist dat opsporingsdiensten, zowel nationaal als internationaal, met de private sector samenwerken", aldus Interpol secretaris-generaal Ronald Noble.

Reacties (1)
22-03-2013, 22:31 door gogonal
Kaspersky, wilde die niet een soort verplicht internetrijbewijs? Enge man die alles constant wil monitoren en controleren. Vijand van vrijheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.