image

Onderzoek: WordPress meest aangevallen CMS

zondag 12 oktober 2014, 18:24 door Redactie, 2 reacties

WordPress is veruit het meest aangevallen contentmanagementsysteem (CMS) op internet, waarbij installaties 24% vaker worden aangevallen dan alle websites met een ander CMS bij elkaar opgeteld. Dat beweert beveiligingsbedrijf Imperva aan de hand van eigen onderzoek (PDF).

Verder zou WordPress 60% vaker met Cross-Site Scripting (XSS) te maken hebben dan alle andere CMS'en bij elkaar opgeteld. Het grote aantal aanvallen op WordPress is niet verwonderlijk, aangezien het CMS vorig jaar door 18,9% van alle websites werd gebruikt. Ook Imperva stelt dat het grote marktaandeel de aandacht van cybercriminelen trekt. "Dus besteden ze meer tijd aan het onderzoeken en aanvallen van deze applicaties om gegevens te stelen of gehackte systemen als zombies in een botnet te gebruiken."

Image

Reacties (2)
12-10-2014, 20:16 door Anoniem
Nu nog even kijken of het niet ook het meest gebruikte CMS is, en anders moeten we concluderen dat het brakke troep is die je beter kan mijden.
13-10-2014, 10:05 door linuxpro
Wat het meest gebruikt wordt, wordt ook het meest aangevallen. Kijk maar naar Windows.. alleen daar waar Microsoft achterblijft met security doet Wordpress een betere poging. Zwakke punt blijft het gebruik van de API door third-party plugins en themas maar als je daar wat selectief in bent is Wordpress hosting prima te doen. Daarnaast werkt 2 staps authenticatie ook goed tegen aanvallen en we checken dagelijks op updates. Kortom, hetzelfde als met Windows, hou je 't bij, ben je alert is de kans dat je wat overkomt klein.

Mooi voorbeeld van waar ze dat niet op orde hadden was de javwa motorclub...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.