image

Dropbox ontkent hack van 7 miljoen accounts

dinsdag 14 oktober 2014, 10:22 door Redactie, 0 reacties

Bij Dropbox zijn niet de accounts van 7 miljoen gebruikers gehackt zoals op internet wordt beweerd, zo laat de cloudopslagdienst in een reactie weten. Op Pastebin.com verscheen een pagina met e-mailadressen en wachtwoorden waarvan werd gezegd dat ze van Dropbox afkomstig waren.

Volgens de pagina zouden er bij de vermeende inbraak gegevens van bijna 7 miljoen accounts zijn gestolen. Vooralsnog werden 400 e-mailadressen en wachtwoorden gepubliceerd. De overige gegevens zouden worden gepubliceerd als er donaties via bitcoin worden gedaan. Dropbox laat in een verklaring weten dat de gegevens bij andere diensten zijn buitgemaakt. Aanvallers hebben vervolgens deze gegevens gebruikt om op allerlei diensten in te loggen, waaronder Dropbox.

"We hebben maatregelen om verdachte inlogactiviteiten te detecteren en we resetten automatisch de wachtwoorden als dit gebeurt", zegt Anton Mityagin van Dropbox. Hij stelt dat dit soort aanvallen de reden zijn waarom Dropbox gebruikers adviseert om voor elke dienst en website een uniek wachtwoord te gebruiken. Daarnaast wordt ook het gebruik van twee factor-authenticatie aangeraden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.