image

64% installaties Windows 10 Preview op echte computer

dinsdag 14 oktober 2014, 10:36 door Redactie, 3 reacties

De meeste mensen die de Windows 10 Preview testen gebruiken hiervoor een echte computer en geen Virtual Machine, zo heeft Microsoft laten weten. Op 1 oktober lanceerde Microsoft de testversie van de nieuwste Windows. Om de preview te kunnen downloaden moeten gebruikers zich eerst voor het Windows Insider Programma registreren. Dit weekend werd de grens van 1 miljoen registraties gepasseerd.

De testversie is vooral bedoeld voor het verzamelen van feedback. Naast informatie die automatisch naar Microsoft wordt doorgestuurd zijn er ook al 200.000 reacties van gebruikers zelf binnengekomen. Onder de gegevens die Microsoft verzamelt is ook het platform waarop de Windows 10 Preview is geïnstalleerd. Dan blijkt dat 36% van de installaties binnen een Virtual Machine is en 64% op een echte pc.

Volgens Microsoft laat dit zien dat mensen de testversie niet een paar minuten in een Virtual Machine proberen, maar voor de lange termijn willen gebruiken. 68% van de testers start meer dan zeven apps per dag. 25% start zelfs meer dan 26 apps per dag en vijf procent gebruikt zelfs meer dan 68 apps op een dag. "Wat we doen is bijna te vergelijken met het bouwen van een vliegtuig terwijl we aan het vliegen zijn met jou als co-engineer. En ja, dat houdt in dat de vlucht soms met turbulentie te maken krijgt", zegt Microsofts Joe Belfiore.

Reacties (3)
14-10-2014, 16:51 door Anoniem
"Wat we doen is bijna te vergelijken met het bouwen van een vliegtuig terwijl we aan het vliegen zijn met jou als co-engineer. En ja, dat houdt in dat de vlucht soms met turbulentie te maken krijgt"

Dat is toch nooit anders geweest? Waarom wordt dit nu ineens genoemd?
14-10-2014, 17:31 door Anoniem
Toch mooi dat Windows laat zien dat ze spioneren en er nog trots op zijn ook.
15-10-2014, 10:03 door Anoniem
Ik test w10 in een VM.

Ik ben trouwens helemaal niet overtuigd van het nut van w10, w7 of 8.1 voldoen namelijk prima.

MS kijkt met mij niet mee want ik heb alle opties die daartoe uitnodigen geëlimineerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.