image

Snapsaved.com bevestigt diefstal van Snapchat-foto's

dinsdag 14 oktober 2014, 13:22 door Redactie, 0 reacties

Niet via de Snapsave-app maar via een aanval op de website Snapsaved.com zijn de privéfoto's van Snapchatgebruikers in de handen van derden gekomen. Vorige week werd bekend dat aanvallers een grote hoeveelheid Snapchatfoto's hadden bemachtigd. In tegenstelling tot wat er eerst werd gemeld zijn die niet van de Snapsave-app afkomstig.

Via Snapchat kunnen gebruikers foto's met elkaar uitwisselen, die na een bepaalde tijd worden verwijderd. Via de Snapsave-app is het mogelijk om deze foto's op te slaan. De ontwikkelaar van de app ontkende echter dat de app of de servers van Snapsave gehackt waren. Net als de Snapsave-app was het via de website Snapsaved.com mogelijk om Snapchatfoto's te bewaren.

De eigenaar van de website laat via Facebook weten dat zijn server is gehackt door een verkeerde configuratie van de Apache-webserver. Daardoor wist een aanvaller toegang tot de database met opgeslagen foto's te krijgen. Volgens Snapsaved.com zou het om 500MB aan afbeeldingen gaan. Nadat de inbraak op de webserver werd ontdekt besloot de eigenaar de gehele website en database te verwijderen. De meeste gebruikers van Snapsaved.com bevonden zich in de Verenigde Staten, Zweden en Noorwegen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.