image

Nieuwe editie van hackermagazine 2600 verschenen

dinsdag 14 oktober 2014, 14:02 door Redactie, 0 reacties

Er is een nieuwe editie van 2600: The Hacker Quarterly verschenen, één van de langst lopende magazines voor hackers. Het magazine bevond zich deze zomer in zwaar weer toen de voormalige distributeur weigerde om het geld van twee uitgegeven edities te betalen.

2600 had lange tijd Source Interlink als distributeur, maar dit bedrijf sloot de deuren. Het bedrijf was volgens 2600 helemaal niet failliet en startte zelfs allerlei nieuwe initiatieven. Alleen het gedeelte dat 2600 geld verschuldigd was zou faillissement hebben aangevraagd, waardoor 2600 met een schuld van 100.000 dollar achter bleef.

De makers van het magazine laten weten dat deze financiële strop nog steeds voelbaar is en roepen mensen dan ook op om een abonnement te nemen of een lopend abonnement te verlengen. Om dit aan te moedigen is er nu een speciale actie gestart waar het aanbrengen van een nieuwe abonnee ervoor zorgt dat het lidmaatschap van de bestaande abonnee met een jaar wordt verlengd.

De nieuwste editie gaat onder andere over de demoscene, forensics, het installeren van Debian op een Macbook Pro, wardriving, het afluisteren van een kamer met een IP-telefoon, de toepassing van Quantumcomputers om code te kraken, de veiligheid van het elektriciteitsnetwerk en de herkomst van spam.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.