image

ING wil stemherkenning als extra beveiligingsmiddel gebruiken

dinsdag 14 oktober 2014, 14:25 door Redactie, 7 reacties

ING is van plan om stemherkenning als extra beveiligingsmiddel te gebruiken, bijvoorbeeld bij bepaalde overboekingen, zo laat de bank tegenover de Telegraaf weten. Gisteren werd bekend dat verschillende Amerikaanse banken inmiddels stemprofielen opslaan om bijvoorbeeld fraudeurs te herkennen.

Zodra een oplichter de bank belt en zich als iemand anders voordoet, kan de computer de stem herkennen en de bankmedewerker waarschuwen. ING zou op dit moment nog geen plannen hebben om de stemprofielen op dezelfde manier te gebruiken zoals de Amerikaanse banken doen. De stemprofielen zijn nu niet naar personen in de database van ING te herleiden. Wel wil de Nederlandse grootbank de stem als veiligheidsmiddel inzetten, bijvoorbeeld bij overboekingen boven een bepaald bedrag.

Reacties (7)
14-10-2014, 14:43 door Anoniem
En natuurlijk worden die stemprofielen uiteindelijk gedeeld met de overheid, zodat met microfoons op bepaalde plekken de identiteit van de mensen in die ruimte achterhaald kan worden. Ja, dat soort afluisteren van mensen is nu nog niet toegestaan, maar laat dat maar aan ome Ivo over.
14-10-2014, 14:51 door Jhoneel
En wat als je de griep hebt, en je stem is ruw en hees, zou het dan nog wel werken? Ik voorzie hier toch echt problemen.
14-10-2014, 16:24 door Anoniem
Ah... vandaar de toevoeging van "spraakbesturing" aan de Android app van ING. uhuh...
14-10-2014, 16:47 door AceHighness
Hoe kun je dit nou betrouwbaar als authenticatie gebruiken ?
Als ze steeds dezelfde 'string' gebruiken .. bv 'ja ik wil graag geld overboeken lieve bank, mag dat ajb ?', dan is het eenvoudig te omzeilen met een replay attack.
Als ze steeds een andere string gebruiken dan lijkt het me dat dit niet 100% van de tijd zal werken. Ook zjin er volgens mij alternatieve methodes om iemand zijn 'stem profiel' te pakken te krijgen. Ik denk bv aan een 2G mitm attack.
14-10-2014, 17:09 door Anoniem
Tja,hopelijk niet met telebankieren.
Op je smartphone is het misschien een extra beveiliging om zo te bankieren.
Maar goe veiliger vind ik nog altijd thuis achter mijn eigen computer binnen de VPN thuis.
14-10-2014, 19:33 door Anoniem
Ik ben benieuwd hoe dat systeem een echte stem onderscheidt van een opgenomen stem.
Het lijkt me beslist niet waterdicht.
15-10-2014, 18:43 door Anoniem
Fijn, als dit een 'geslaagde' stunt van de ING wordt dan zal de overheid zeker hier mee aan willen doen voor andere diensten dan moeten we straks allemaal in een rijtje staan voor de ATM om je stem te fluisteren in die machine. Handig voor hackers, weer een nieuwe target waar we op gaan snuffelen. Opgelet burgers, verwijder je microfoon uit je laptop en smartphone. Maar even serieus, als dit zo door blijft gaan met die verplichte nieuwe terms and conditions dan ben ik echt genoodzaakt om of een ander bank te nemen of mijn bank lekker af te sluiten en verder met bitcoins gaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.