image

Groot productiebedrijf VS meerdere maanden gehackt

woensdag 15 oktober 2014, 16:40 door Redactie, 0 reacties

Een groot en belangrijk Amerikaans productiebedrijf is verschillende maanden door meerdere geraffineerde aanvallers gehackt geweest, mede omdat het netwerk vol zwakke plekken zat, zo meldt het Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team (ICS-CERT) van de Amerikaanse overheid.

Tijdens het onderzoek naar het incident bleek dat er talloze computers besmet waren geraakt en de aanvallers zich lateraal door het netwerk bewogen. Ook bleek dat verschillende domeinaccounts gecompromitteerd waren, waardoor de aanvallers toegang tot het hele netwerk hadden. De organisatie in kwestie bleek een conglomeraat van meerdere bedrijven te zijn die in de afgelopen jaren waren overgenomen. De overnames en fusies introduceerde volgens ICS-CERT latente kwetsbaarheden in het netwerkbeheer en zichtbaarheid, waardoor de bewegingen van de aanvallers in het netwerk grotendeels onopgemerkt bleven.

De organisatie bleek meer dan 100 toegangspunten met het internet te hebben, wat de implementatie van netwerkbeveiliging moeilijk maakte. "In deze situatie is het opnieuw ontwerpen van het netwerk de beste aanpak om ervoor te zorgen dat het bedrijf een consistente beveiligingspositie binnen de hele onderneming heeft", aldus het ICS-CERT.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.