image

Inspectie positief over Skype voor gevangenen

donderdag 28 maart 2013, 10:46 door Redactie, 3 reacties

Meer gevangenissen zouden Skype moeten gebruiken, zowel als alternatief voor het gevangenisbezoek als 'telehoren'. Dat schrijft de Inspectie Veiligheid en Justitie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie in een nieuw inspectierapport. Volgens de Inspectie is contact via internet met een cameraverbinding, bijvoorbeeld via Skype, nog niet gangbaar in veel gevangenissen.

Slechts één van de bezochte gevangenissen, die in Veenhuizen, werkt met deze manier om contact te onderhouden. Wel ziet een aantal inrichtingen mogelijkheden om de faciliteiten voor telehoren te gebruiken. Bij telehoren reist de gedetineerde niet naar de rechtbank maar neemt hij of zij plaats in een aparte ruimte waar een verbinding is met de rechtbank zodat de gedetineerde kan worden gehoord.

Voorbeeld
Daarnaast kan Skype ook helpen tegen sociaal isolement. "De Inspectie constateert echter dat er niet altijd voldoende aandacht is voor gedetineerden die weinig tot geen bezoek ontvangen", zo is in het rapport te lezen.

Het gebruik van alternatieven voor gevangenisbezoek, zoals contact via Skype, kan daarbij helpen. "Het gebruik van Skype strekt tot voorbeeld voor andere inrichtingen", concludeert de Inspectie.

Microsoft
Microsoft publiceerde vorige week voor het eerst een transparantierapport waarin het ook vermeldde hoe vaak opsporingsdiensten en overheidsinstanties om gegevens van Skype-gebruikers vroegen.

In Nederland zou er twee keer om deze gegevens zijn gevraagd, maar in beide gevallen werd de data niet verstrekt.

Reacties (3)
28-03-2013, 11:35 door Infected

Daarnaast kan Skype ook helpen tegen sociaal isolement. "De Inspectie constateert echter dat er niet altijd voldoende aandacht is voor gedetineerden die weinig tot geen bezoek ontvangen", zo is in het rapport te lezen.
Okay, het is hier geen sociaal denkforum maar zo te horen kun je beter in de gevangenis zitten dan in de rechtsbijstand waar je wordt kaal geplukt. Ohh, krijgen de zielige misdadigers geen bezoek? Kijk is naar onze ouderen die zitten weg te kwijnen in de verzorgingstehuizen, te triest voor worden! Besteedt daar maar eens aandacht, ronduit schandalig!
28-03-2013, 11:53 door Whoops
Door Infected: Okay, het is hier geen sociaal denkforum maar zo te horen kun je beter in de gevangenis zitten dan in de rechtsbijstand waar je wordt kaal geplukt. Ohh, krijgen de zielige misdadigers geen bezoek? Kijk is naar onze ouderen die zitten weg te kwijnen in de verzorgingstehuizen, te triest voor worden! Besteedt daar maar eens aandacht, ronduit schandalig!
Wat een populistisch gebrabbel! PVV stemmert zeker?

Realiseer je even dat jarenlang vastzitten, zonder enig sociaal contact, absoluut geen goed doet.
Mensen hebben straf, maar het is veel belangrijker dat ze "beter" uit de gevangenis komen.
Landen met "luxe" gevangenissen hebben over het algemeen een veel lager aantal recidivisten.
Ik zie liever dat mensen goed worden voorbereid op terugkeer in de maatschappij,
daar wordt iedereen uiteindelijk beter van!

Door Infected: Kijk is naar onze ouderen die zitten weg te kwijnen in de verzorgingstehuizen, te triest voor worden! Besteedt daar maar eens aandacht, ronduit schandalig!
Ik neem aan dat U regelmatig een bezoekje brengt aan ouderen in sociaal isolement?
U heeft vast iemand in de straat wonen die graag een bezoekje krijgt!
Of "betaald U belasting" en hoeft U daarom zelf niets te doen?
28-03-2013, 12:31 door Infected
Nee zeer zeker geen PVV stemmer. En wat betreft die ouderen? Ik heb jarenlang in de ICT gezeten bij een ouderenzorg instelling. Vandaar de opmerking. Verder ben ik het geheel met u eens betreffende de terugkeer in de maatschappij, iedereen verdient een tweede kans. Fouten zijn er om rechtgebreid te worden en je stinkende best ervoor te doen.
Maar los daarvan vind ik dat Nederlandse gevangenen veel privleges die sommige mensen in de maatschappij ontberen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.