image

Grote bende Roemeense skimmers opgerold

donderdag 28 maart 2013, 16:28 door Redactie, 0 reacties

De Roemeense autoriteiten hebben in samenwerking met Europol een grote bende Roemeense skimmers opgerold die in verschillende Europese winkelcentra betaalautomaten manipuleerden. Meer dan 400 politieagenten waren onderdeel van de internationale operatie 'Pandora-Storm'. In totaal werden 82 huizen doorzocht en 44 mensen aangehouden.

Naast skimming zou de bende zich ook aan online fraude schuldig hebben gemaakt. Tijdens de operatie werden twee illegale werkplaatsen ontmanteld waar skimmingapparatuur en software voor het manipuleren van betaalautomaten werd ontwikkeld. De apparatuur werd door de bende in grote Europese winkelcentra gebruikt.

Operatie
Verder werd illegale elektronische apparatuur, financiële gegevens, gekloonde kaarten en cash in beslag genomen. De huiszoekingen vonden in Groot-Brittannië en Roemenië plaats. In totaal zouden 36.000 kaarthouders in 16 Europese landen het slachtoffer van de bende zijn geworden.

Door kwaadaardige software en apparatuur op de betaalautomaten te plaatsen wisten de skimmers pinpassen te kopiëren. Daarmee werden vervolgens frauduleuze transacties in Argentinië, Colombia, de Dominicaanse Republiek, Japan, Mexico, Zuid-Korea, Sri Lanka, Thailand en de Verenigde Staten uitgevoerd.

Daarnaast zou de bende ook een geraffineerd crimineel netwerk voor online fraude hebben opgezet, hoewel Interpol hier verder geen informatie over geeft.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.