image

Cybercriminelen gebruiken ebola voor verspreiding malware

vrijdag 17 oktober 2014, 17:28 door Redactie, 2 reacties

Het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT) waarschuwt internetgebruikers voor cybercriminelen die al het nieuws rond het ebola-virus gebruiken voor het infecteren van computers met malware en stelen van inloggegevens via phishingaanvallen.

De waarschuwing volgt waarschijnlijk op e-mails die in augustus rondgingen en zogenaamd informatie over het virus en een mogelijke kuur bevatte. De bijlage van de e-mails bevatte echter een Trojaans paard waarbij aanvallers toegang tot de webcam kregen, toetsaanslagen konden opslaan en andere activiteiten op de computer konden uitvoeren.

Bij twee andere campagnes werd er geprobeerd een backdoor en een ander Trojaans paard op het systeem te installeren. Verder gingen er ook nog e-mails rond die zogenaamd van CNN afkomstig zouden zijn. De links in het bericht wezen echter naar een phishingpagina waar werd geprobeerd om inloggegevens voor Gmail, Outlook en andere webmaildiensten te stelen. Het US-CERT adviseert om links en bijlagen in ongevraagde e-mails niet te openen en virusscanners up-to-date te houden.

Reacties (2)
17-10-2014, 20:16 door Anoniem
Beter dan andersom :)
20-10-2014, 22:15 door Anoniem
Ebola heeft malware als bijlage? Of als link? Niet klikken op links in ebola dus!
Tsjongejongejonge, wat een heftige koptekst weer!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.