image

Cybersecurity-overleg China en VS vastgelopen

maandag 20 oktober 2014, 10:34 door Redactie, 1 reacties

Het cybersecurity-overleg tussen China en de Verenigde Staten is vastgelopen en een snelle hervatting van de gesprekken lijkt onwaarschijnlijk. Dat heeft een Chinese topdiplomaat dit weekend aan John Kerry laten weten, de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken.

China en de VS overleggen al enige tijd over zaken als cybersecurity. Een aantal maanden geleden werden echter vijf Chinese militairen door de VS aangeklaagd wegens cyberspionage. De soldaten zouden allerlei bedrijfsgeheimen gestolen. Het was voor het eerst dat de VS buitenlandse soldate wegens cyberspionage aanklaagde, tot ergernis van China dat ontkent dat het zich met cyberaanvallen bezighoudt en daarom de cybersamenwerking eind juni opschortte.

De Amerikaanse autoriteiten lieten vervolgens weten dat ze China weer bij de gesprekken wilde betrekken, maar de pogingen daartoe lijken niet succesvol te zijn. "De dialoog en samenwerking tussen China en de VS op het vlak van cybersecurity heeft met problemen te kampen door de verkeerde acties van de Amerikanen", aldus een verklaring op de website van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar staat verder dat Amerika positieve maatregelen moet nemen om ervoor te zorgen dat de dialoog en samenwerking tussen beide landen weer doorgang kan vinden.

Reacties (1)
21-10-2014, 19:54 door Anoniem
Kijk .. die Chinezen houden tenminste hun rug recht tegenover die yankees , net als de Russen .
Daar kan de rest van de wereld een voorbeeld aan nemen .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.