image

Korea moet mogelijk alle burgerservicenummers vervangen

dinsdag 14 oktober 2014, 14:55 door Redactie, 4 reacties

Vanwege een groot aantal datadiefstallen moet de Zuid-Koreaanse overheid mogelijk alle burgerservicenummers (BSN) van burgers boven de 17 jaar vervangen. Een operatie die miljarden kan gaan kosten. Het probleem met het huidige Koreaanse BSN kwam aan het licht toen eerder dit jaar de gegevens van 20 miljoen mensen bij drie creditcardmaatschappijen werden gestolen, waaronder die van de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye.

In januari had de president al aan gegeven dat het identiteitssysteem misschien op de schop moet en liet een onderzoek uitvoeren. Of het systeem ook zal worden veranderd zal later dit jaar worden beslist. Het aanpassen van het systeem en het opschroeven van de beveiliging zou mogelijk 10 jaar kunnen duren. Inmiddels zou naar schatting sinds 2004 van 80% van de Zuid-Koreaanse bevolking het BSN en andere persoonlijke gegevens zijn gestolen, zo meldt de Associated Press.

Het BSN speelt een belangrijke rol en wordt gebruikt voor identificatie, het krijgen van een baan en zelfs het kopen van sigaretten. In de jaren 1960 werd het BSN ontwikkeld, zonder privacy in het achterhoofd. De eerste cijfers bestaan uit de geboortedatum van de burger, gevolgd door een "1" voor mannen en een "2" voor vrouwen en daarna andere details. In het huidige systeem blijft iemand hetzelfde nummer houden.

"Zelfs wanneer de nummers lekken, kunnen mensen ze niet veranderen, dus hackers proberen ze continu te bemachtigen en slagen daar makkelijk in", zegt onderzoeker Geum Chang-ho, die een onderzoek naar persoonlijkere nummers uitvoerde. Of die er ook komen is de vraag. Een nieuw identiteitssysteem gaat meer dan 500 miljoen euro kosten, waarbij de kosten voor bedrijven die allerlei diensten moeten aanpassen zelfs in de miljarden kan lopen. Daarnaast stellen critici dat het uitgeven van nieuwe nummers niets helpt, aangezien criminelen die vervolgens zullen stelen.

Reacties (4)
14-10-2014, 15:24 door Anoniem
Zuid-koreaanse Resident Registration Numbers zijn erg populair omdat je er een nodig hebt om je te registreren op zuid-koreaanse game servers.

Dit omdat gamen in zuid-korea zo erg in de wet is ingebouwd, dat er bijvoorbeeld een avondklok is waardoor gamers onder de 17 (?niet zeker van deze leeftijd) niet meer mogen inloggen vanaf een bepaalde tijd.

Buitenlanders die zich op een koreaanse game server willen registreren MOETEN hiervoor dus een zuidkoreaans BSN bemachtigen.
14-10-2014, 16:56 door Anoniem
Je leest die verhalen ook steeds over Nederlandse en Amerikaanse burgernummers maar ik blijf het standpunt houden
dat alle systemen waar je een speciaal privilege krijgt als je iemands nummer weet stuk zijn en moeten worden gerepareerd,
niet de systemen waar een nummer kan uitlekken.

Dus als je "met een BSN een lening kunt afsluiten" oid dan moet DAT opgelost worden, niet dat je BSN bekend kan worden.
14-10-2014, 17:34 door Anoniem
Zouden ze daar nog steeds geloven in "als je niets te verbergen hebt, heb je ook niets te vrezen"? Dat is namelijk keer op keer het enige argument tegen privacy. Lijkt me een leuke casus. Wedden dat de politiekertjes en de ambtenaartjes hier helemaal niets gaan leren van wat daar nu zo spectaculair misgaat?
20-10-2014, 11:47 door wimton
Een systeem met een nummer dat geheim is maar dat je aan iedereen moet geven klinkt niet erg doordacht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.