image

Belgische politie krijgt stoomcursus cybercrime

dinsdag 2 april 2013, 14:40 door Redactie, 0 reacties

Belgische politieagenten krijgen de komende maanden een stoomcursus over cybercriminaliteit om beter met aangiftes om te gaan. De opleiding van de agenten duurt één tot drie dagen, afhankelijk van hun functie en de noodzaak aan training. Zo wordt geleerd welke vragen ze moeten stellen bij aangiftes van cybercrime, wat hacking inhoudt en hoe ze sporen veilig kunnen stellen.

Dat meldt De Standaard. Het doel van de training is dat agenten straks ‘eerste hulp bij cybercrime' kunnen geven, zodat de gespecialiseerde eenheden zich op de meer geavanceerde vormen kunnen concentreren. Het aantal meldingen van cybercrime, zoals infecties door ransomware en phishingaanvallen, zouden exponentieel zijn toegenomen.

Opleiding
‘Vroeger deden kinderen belletjetrek, vandaag kraken ze elkaars e-mailaccount', zegt Jan Kerkhofs van het Dendermondse parket, dat het Oost-Vlaamse beleid rond cybercrime uitstippelt.

Hij stelt dat cybercrime inmiddels mainstream is geworden, maar dat het nog geen onderdeel van de algemene basisopleiding bij de politie uitmaakt. Minstens een derde van de 4.500 politiemensen in de provincie zal voor het einde van dit jaar de opleiding volgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.