image

Australische "LulzSec-leider" krijgt 18 maanden huisarrest

maandag 20 oktober 2014, 13:40 door Redactie, 2 reacties

Een Australische IT-professional die beweerde de leider van het hackerscollectief LulzSec te zijn is veroordeeld tot 18 maanden huisarrest wegens het defacen van een lokale overheidssite met seksueel materiaal, zo meldt The Decoder. De arrestatie van de 25-jarige Matthew Flannery werd groots door de Australische politie gebracht en kreeg de nodige aandacht van de media.

Op Facebook had Flannery, online bekend als Aush0k, namelijk gezegd dat hij bij LulzSec betrokken was. Tegenover de rechter verklaarde de man dat het om een uit de hand gelopen grap ging en dat hij indruk op de oudere figuren in de hackinggemeenschap wilde maken. De connectie met LulzSec bleek daarnaast niet te bestaan. De rechter zag in het gedrag van Flannery geen onschuldige grap.

Ondanks dat alle media-aandacht als extra straf werd gezien, stelde de rechter dat er een zerotolerancebeleid moet worden gevoerd als het om cybercrime gaat. Zeker nu digitale technologie en diensten steeds belangrijker worden. Flannery komt er met zijn 18 maanden huisarrest goed van af. Hij had een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar kunnen krijgen.

Reacties (2)
20-10-2014, 17:11 door Anoniem
Wat gaat hij doen dan als hij huisarrest heeft?
21-10-2014, 19:48 door Anoniem
Gewoon gedurende die tijd een paar keer verhuizen en het is goed uit te zingen .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.